Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Пиле в бекон с пюре от задушен лук с лимонови кори

Здравейте,

Ето едно пикантно и в същото време леко ястие.

Начин на приготвяне

Изцедете сока на лимона, сипете го в блендер и добавете почистената от семките люта чушка, горчицата, 2-3 ч.л. от виното, 3-4 с.л. зехтин, мащерката, посолете и подправете с черен пипер.

Пасирайте до получаването на гладка смес.

Посолете пилето и го подправете с черен пипер, залейте с маринатата и разбъркайте добре.

Покрийте с домакинско фолио и приберете в хладилника, докато приготвите пюрето от лук.

Загрейте 3-4 с.л. зехтин и запържете за няколко секунди една лента нарязан на кубчета бекон.

Добавете лука нарязан на полумесеци, разбъркайте добре и оставете за няколко минути, като намалите котлона и бъркате често. Добавете чесъна, широки ленти от лимоновата кора и част от виното.

Разбърквайте често и доливайте по малко от виното.

Сложете мащерката, останалото вино, посолете и подправете с черен пипер. Накрая добавете малко парченце масло.

Оставете на котлона, докато остане само на мазнина, без да запържвате прекалено.

Нарежете бекона на тънки, дълги ленти и със всяка увийте парче от маринованото пиле. Подредете месото в тавичка и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна 20 минути.

След това качете тавичката по-високо и печете още 5-6 минути само на горен реотан.

Пасирайте лучената смес и я прехвърлете в купичка. Поднесете пилето върху канапе от рукола, овкусена с лимонов сок, зехтин и сол и пържени картофи.

Пилето е страшно вкусно, сочно, леко и приятно.

Идеалната хапка е в комбинация с лучено пюре, което благодарение на лимоновата кора хармонира перфектно с месото и хрупкавия бекон.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените