Няма да казваме, че лятото чука на вратата, не само защото е клиширано, но и защото то вече направо си ни разтопява, особено в по-урбанистичните зони на родината. От друга страна, според проверени източници температурата в Дъфтаун днес е 8 °C.
Не им завиждаме за времето, но им завиждаме за първокласния скоч, който винаги може да внесе шотландската прохлада в горещия ден – особено в комбинация със сода и свежи плодове. Най-хубавото е, че рецептата за това е проста, а ние разполагаме с истински експерт, който да ни покаже как да си я приготвим сами в домашни условия.
Scotch & Soda
- 50 ml Скоч уиски The Singleton of Dufftown 12 y.o.
- 100 ml Сода
- Лед с портокал и горски плодове
- Портокалова кора
- 2 малини на стик
Метод: Във водна чаша се поставя овкусения лед. Налива се скоч уискито и се разбърква, докато се получи конденз. Допълва се с още лед и се добавя содата. С помощта на белачка се обелва портокалова кора и се изстискват етеричните й масла върху напитката. Кората се оформя с нож и се добавя като декорация, заедно с две малини. Ако искате да опитате още такива страхотни напитки, може да го направите тук.