Проститутките винаги страдат

Какво може да се случи на Околовръстното във вашия град?

Със сигурност фантазиите ви могат да надминат очакванията.

Какво се случва в последния половин час от живота на героите, за които шосето е работно място?  Това ще ни разкрият режисьорът Гергана Тодева ("Турандот”, "Капризите на Мариана”, "Dear”) и мъничката актриса с огромен талант Вяра Коларова, които се срещат отново на сцената.

След 20-годишно приятелство двете свободолюбиви дами на българския театър ще представят сатиричната драма на Емил Атанасов "Околовръстно” на 30 май в Театрална работилница "СФУМАТО”.

Пиесата разказва за последния половин час от живота на героите, чието работно място е ... Околовръстното във вашия град.

Постановката е драма по автор, но по настоящем е съдба. Срещаме се с нея в аварийното или я подминаваме с мръсна газ преди да се сблъскаме неизбежно с реалността на този или следващия завой.

Авторът мълчи.

"...проститутките страдаха, но те винаги страдат... да-а-а..." - типично в стила на бунтарката Гуга Тодева, която бяга стремглаво от медийното внимание.

Дъщерята на голямата българска актриса Златина Тодева готви незабравима изненада.

Към тандема Гуга и Вяра ще се присъединят и акторьорите София Бобчева ("Злият принц”, "Пет жени в еднакви рокли”, "Аз плащам”), Мариан Бозуков ("Луда трева”), Румен Гавазанов ("Икар” 2004), Димитър Николов ("Медея-майка ми”, ТР „Сфумато”) и Юлиян Иванов.

Главната роля на проститутката Лиза ще бъде изпълнена от носителката на престижните награди "Аскеер” (2006) и "Икар” (2006) Вяра Коларова, позната от участията си в спектаклите на едни от най-интересните ни режисьори – Мариус Куркински, Теди Москов, Александър Морфов, Галин Стоев, Явор Гърдев.

Още като студентка във ВИТИЗ нейният ярък талант е забелязан от Москов и Морфов – също възпитаници на Юлия Огнянова, които я канят в своя театър "ЛаСтрада”.

Въпреки старанието си да избегне популярността, появата на Коларова на сцената няма как да остане незабелязана.

"Околовръстно” е и запомнящ се дебют в сценографията за драматичен театър за талантливата Станислава Кръстева, позната ни от Столичния Куклен театър. Това е и втората пиеса за Емил Атанасов, авторът и на постановката "Да разлаем кучетата (Театър "Българска армия”).

Проектът е реализиран с подкрепата на Столична програма ''Култура'' на Столична община за 2014 година и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата за 2019-та.

"Околовръстно” се поставя със специланото съдействие на ''ЕС.ДЕ.КА СОФИЯ'' ЕООД.

*Текстът е от Chronicle.bg

Новините

Най-четените