Спете спокойно, футболни лумпени

Какво още трябва да се случи, за да разкарат веднъж завинаги лумпените от стадионите в България?

Това е главният въпрос след мача между ЦСКА-София и Левски, който без малко не костваше живота на една жена от службите на реда. За нея футболната среща завърши в болницата с окървавена глава и увредено зрение от взривена бомбичка.

Каквото и да се случи, все тая. Нищо, че става въпрос за опит за убийство. Вече две десетилетия социопатите, фашизоидите и селяндурите от футболните агитки няма кой с пръст да ги пипне. Те са нужни на политиците когато се зададат избори, или ако се налага да бъдат организирани безредици и всякакви други „мокри поръчки”.

Затова, щат не щат, службите за сигурност пасуват. Най-много да арестуват някого от кумова срама, както вероятно ще стане и сега.

Но изродите могат да бъдат спокойни за бъдещето си във футбола ни, без значение от цвета на отбора.

Помните ли ликвидирания с бомба Младен Младенов? Тогава, през 2000 г., властите се биеха в гърдите, че са заловили извършителя. Но накрая се оказа, че няма доказателства. Всички видове съдебни инстанции оправдаха задържания. И, което е по-лошото, бомбичките продължиха да си гърмят безнаказано.

От тях например пострада 22-годишната Гергана Орлова, обезобразена от взрив на стадиона. Виновникът мина с условна присъда. „Хората не искат и нямат желание да се учат от грешките. Това е…”, каза наскоро пострадалото момиче по повод някакъв идиот, който едва не си откъсна ръката, докато приготвял самоделни устройства за футболна бомбардировка. Така е, властите също нямат желание.

Знаете ли какво е да ви разбият черепа със стъклена бутилка на стадиона?

Журналистът Крум Савов едва прескочи трапа, с парчета стъкло и кости в мозъка. А фоторепортерката Емануела Захариева беше ударена тежко с камък в главата. Там дори и виновни не се намериха. И всичко си продължи по старому, до ден днешен.

Интересно, че и футболните клубове години наред търпят всичко това с изумително овчедушие.

И дори си плащат на същите тези типове, което си е откровен рекет. Не толкова отдавна Тодор Батков стигна дотам да каже: „Биха нашите деца”. Всъщност ставаше въпрос за нашарени с татуировки здравеняци, изпотрошили трибуната във финала за Купата на България. Защо тогава да се учудваме, че един треньор се оказа публично съблечен по време на пресконференция, а гамените за пореден път минаха между капките?

Ами побоищата на „Лаута”? Пресен пример от този сезон. Най-малко половината от заснетите по телевизията да нахлуват на пистата и до днес си ходят по мачове. Нищо, че има достатъчно кадри за разпознаване и съд. Сакън да не разлютим агитките! Да спи зло под камък.

Егати държавата, егати и футболът...

#2 Вълков 19.04.2018 в 13:39:14

Ами станичо забрави да споменеш и другите психопати изроди и т.н-джуналетата твоите колеги които не престанаха да ги насъскват и да пишат глупости че с това дерби се решава едва ли не дали ще има футбол в България че който бие ще бъде провъзгласен за най-великия отбор в света и други тем подобни простотии.

#3 rare case 19.04.2018 в 14:04:33

Шествията на тези животни, наричани назнайно защо "фенове", по централните улици на градовете, затварянето та кръстовища, ангажирането на огромен полицейски ресурс е краен, безмислен цирк. Докато полицаите охраняват тези изроди, на другия край на града, сигурно пребиват някой баба, за да й задигнат 5 лева. Полицията в България няма приоритети, тя не се интересува от нормалните хора, не иска да пази тяхното спокойствие, здраве и живот. Тя пази изроди, вместо да ги прибира в ареста превантивно. Предложение: 2 години мачове без публика. Всички ще си отдъхнат.

#4 pixie 19.04.2018 в 14:10:52

rare case, хубаво предложение, само не искам да си представям през тези 2 години, като не са на стадионите, накъде може да се насочат изблиците на въпросните лумпени, ако не могат да вилнеят на стадиона. Така де, повечето са млади, с много излишна енергия и вреден хъс.

#5 rare case 19.04.2018 в 14:51:48

Ами, Пикси, това е работа на държавата, да им направи програми за контрол на поведението, да ги обучава, да ги образова. Масово това са необразовани, неучещи и неработещи хора. Поведението на стадиона едва ли е единственият им грях. Необходима е превенция на хулиганщината и не е етрудно. Като изловят тарторите и им набият канчетата, като начало.

#6 pixie 19.04.2018 в 15:28:08

rare case,

#7 explorer 19.04.2018 в 17:47:16

Същата работа като с циганите. Това са култивирани страшилища. Не че са нещо, но накуп вършат черната работа на Който трябва. После се отчитат действия и мероприятия и така. За мен въпроса е защо свестните хора не се организират, а предпочитат да се спасяват поединично? Факт е, че спорта от празник и тържество на силата, красотата и хармонията се е превърнал в пералня за нечисти средства и центрофуга на нечисти и низки страсти. Това което се случва в момента е опит за удържане на положението с повечко евтини, доходоносни зрелища и евтини ГМО храни....а и винаги има шанс да спечелиш от лотарията или тотото

#8 Виктория Пенелопова 07 19.04.2018 в 21:24:39

Току що гледах разни "фактори", които "набелязват мерки за намаляване на футболното хулиганство", за "съвместни действия на институцията Х, институцията ИГРЕК, ........Мазни, дебели чиновници набелязват мерки. Вместо да прекратят тази свинщина. За направят списъци на изродите и да ги следят персонално. Да ги привикнат преди мач. Сега пак щяло да има Левски и ЦСКА? Какво, да се евакуираме ли!?!?

#10 cheung 20.04.2018 в 08:24:03

Футболът е дигноза, не спорт.

#11 rare case 20.04.2018 в 09:22:02

Извинете ме, Кирил Кръстев, явно съм обидил животните.

#13 Виктория Пенелопова 07 20.04.2018 в 19:08:21

Фенска култура...... Това какво би трябвало да означава? Аз културен фен не съм виждала. Дори да допуснем, че има такъв, глутницата няма да го търпи - с вълците ще вие като вълк

#14 Spider 20.04.2018 в 21:42:58

Е то жена да разбира от футбол, еле па БГ футбол е доста рядко явление, Мис Пенелопова 2007. Барона ви го е обяснил. Във всички страни има ултраси и луди агитки,а аз лично съм виждал доста нелицеприятни неща, дали от привърженици на Челси, Саутенд, Селтик или Нюкасъл. Да не говорим за познатите ми, очевидци на погроми във Вечният град, или на север в Хамбург и Ротердам. Просто в тия държави се стремят да държат неприятните елементи далеч от стадиона. Който иска да си троши главата, винаги може да се организират другаде. И тук отново трябва да се попита - а какво правят БФС и МВР по въпроса ? Къде са камерите, поименните билети, контрола за бомби (нека си помислим как дамите и господата от МВР биха реагирали, ако бяхме обект на истински тероризъм, насочен към невинни хора на стадион, като примерно в Париж преди 2 години и половина) ? Лесно е да се прибират футболни фенове и да се бият по РПУ-тата. Трудно е да се предотвратяват трагедии.

#15 Виктория Пенелопова 07 20.04.2018 в 23:05:56

Спайдер, не си оригинален, Редкият е написал преди теб какво трябва да се прави. И....сексизмът ти е неуместен, в БГ всички разбират от всичко. Живея близо да стадион, не понасям блокирането на движението, опикаването на околността, тоновете обелки от слънчоглед, приматските викове, жандермерията в цялата й прелест.....

#16 zDvera 21.04.2018 в 07:15:17

няма как да се промени всичко само със закон или някоя наредба. всичко които участват трябва да го искат и да прилагат усили в тази насока. Само един пример- фенове на Челси се разделиха са правото да ходят да гледат любимците защото не дадоха на един негър да се качи в метрото.Дори далеч от дома феновете трябва да се държат подобаващо иначе получават забрана ! Какво правят клубовете в БГ ?! Нищо и чакай някой вместо тях да реши проблемите !

#17 deaf 21.04.2018 в 13:23:39

А бе вие кьорави ли сте?! Агитките са шпицкоманди използвани от комунистическата власт,за тероризиране на неудобните обществени групи. (Спомнете си какво меле стана на протестите на "Орлов мост"!) А полицията отдавна и отново беше политизирана. (Ако някога изобщо е била деполитизирана.) Така че "феновете" ще продължават да вилнеят,а полицаите - да си мълчат,за да не им изстинат местата. Докато някой прекрасен ден българската тенджера под налягане гръмне...

#18 bludniq_sin 21.04.2018 в 18:49:07

Хм, а сега толкова лоша ли ви звучи идеята за клетката на лудогорец арена? Именно в уеба преди известно време имаше статии по темата: 1) "Лудогорец има намерение най-накрая да махне грозната клетка на „Лудогорец Арена“, в която се настаняват гостуващите привърженици," в една статия, 2) а в друга, в която се подигравате на това как да те разпознаят като привърженик на лудогорец един от 15-те начина е"11. Настани гостите си в клетка. Е, уважаеми. Клетката бе поставена именно след като фенове на левски или цска (май бяха левскари) стреляха с ракети по противниковия сектор на който бяха настанени деца с увреждания. Пак да питам - грозна ли е клетката - грозна е, предпазва ли от лумпени, като описаните в тази статия - предпазва! Кое е по-важно - сигурността или "комфорта" на наркодилърите от софия запад и люлин? Не само това - ами и тия същите се оплакваха, че ги проверявали щателно на влизане и ги карали и да се събуват - не да се събуват - хоро ще играят само и само да не вкарват бомбите си на арената!!! Но иначе всички скачате да плюете - не било европейско, не било еди-какво-си. Ми не е, но като има няколко варварски агитки, които ти гостуват, това е начинът.

Новините

Най-четените