Готов за Челси

Българският футбол роди кадър, който все повече изглежда готов да се впише във Висшата лига - Мариян Огнянов. Момчето показва всички нужни качества, а освен това е доказал и в преки сблъсъци, че не е по-лош от звездите от най-силното първенство.

Този младеж работи сериозно и съвестно за  трансфер в Челси. След като преди няколко години изкърти кран за наливна бира и налетя да бие охранител, сега го спипаха порядъчно пиян да цели с кола дървета край улицата в родния Лом. Лом, ама лом пиян!

Намери и готино оправдание, как само отишъл да премести колата, а всъщност катастрофирал брат му. Наскоро тоя номер мина, когато съотборникът му Иво Иванов блъсна автомобила си в едно дърво с няколко промила, но успя да финтира полицията с трика, че карала приятелката му. Сега Мариян опитва да копира класици.

Иначе момчето върви по стъпките на най-коравите момчета от английския футбол. Горе-долу по същото време, предколедно, в центъра на Нюкасъл двама футболисти от Висшата лига се напиха и трошиха коли. Ей така, за да си направят купона. Лий Кетърмол и Никлас Бендтнер ще бъдат съдени. Техният клуб Съндърланд ги глоби, а те се разкаяха.

Преди десетина дни Бендтнер пак бе пиян и се опита да набие персонала в една закусвалня. Тепърва се чакат арести и побои след коледните партита на отборите, което си е традиция.

Тези дни пък тарторът в халфовата линия на Портсмут Лиъм Лоурънс удари една глава на здравеняк в местния пъб, след като онзи му се подиграл, че отборът е трагичен. Бил фен на съперника Саутхемптън.

Английският футбол без пиене, побоища и скандали изобщо няма да бъде толкова вълнуващ. Само последните 20 години бяха изпълнени с грандиозни таланти в това отношение, които си бяха и идоли на терена. Като се почне от веселяци като Газа, Шерингам, великият Тони Адамс, Пол Мърсън и Стан Колимор, минем през Джоуи Бартън, Джон Тери, Рууни с неговите проститутки и Джерард, който бие диджеите, защото не пускат правилната музика - ето ви един национален отбор от гиганти, които са загазвали здраво заради прекалено интимни отношения с бутилката.

На терена обаче са зверове.

Тук идва разликата. Гара Дембеле, Ричард, Рабех, Караджов и останалите не могат да стъпят на малкия пръст на великаните от Острова. Нито като игра, нито с аматьорските си изпълнения из чалготеките и пътищата на София и Югозападна България. Те са си на ниво българското първенство, защото някой чул ли е Гара да се е напил юнашки в Германия? Слаба ракия.

Мариян Огнянов засега е най-близо до нивото на Висшата лига, защото се напива и го хващат вече за втори път. Ако потрети, трансфер зад Ламанша вече става съвсем реалистичен. И Челси може да се присети за гола му във вратата си отпреди няколко години...

Новините

Най-четените