Ще отлети ли орлицата от Разград?

Казусът дали Лудогорец ще побеждава Монтана и Пирин из тревата на стадиона в Разград или ще го прави в Търново, Русе или Варна, вълнува футболна България втори ден.

Всъщност, казус почти сигурно няма да има.

Едва ли клубът ще си тръгне ей така от стадиона, който се превърна в негов дом.

Друг е въпросът, че да го има този дом помогна много и държавата, особено в лицето на общината, а и на централната власт с парите, които отидоха за трибуна "Моци".

Така че, когато от клуба плашат с напускане на града, нека помислят малко.

"Националната кауза", както я нарече един неособено безпристрастен журналист - собственик на един неособено безпристрастен вестник, може да се превърне в пътуваща такава.

Но преди да питаш какво е направила родината за теб, питай какво ти си направил за нея.

Защото Лудогорец и доста хубаво видя от властта в последните години.

Но ако се върнем малко назад, ще се сетим, че не за първи път каузата плаши да се превърне в междуградска или международна.

Домусчиев преди 3 години открито размаха пръст, че заради липса на стадион (тогава имаше концерт на Роджър Уотърс на "Васил Левски" и това съвпадаше с мачове на тима в Европа), ще отиде да играе в Букурещ.

Не стана, естествено.

И сега е по-вероятно да не стане.

Общинските съветници ще клекнат, защото гневът "народен" и обществената реакция, акумулирана в няколко медийни публикации, преливащи във възхвала на каузата, натискат в полза на футбола и неговите верни любители, "за които стадионат се превърна във втори дом", както патетично рече изпълнителният директор Петричев.

Спорът има без съмнение поне две гледни точки, но съвсем небалансирано виждаме предимно едната - тази на Лудогорец.

Но орлицата Виктория може би ще остане на "Арена", която стана и неин втори дом, можем да го прогнозираме с голям процент сигурност.

Новините

Най-четените