Пет неща, които трябва да знаете за сензацията в Първа лига Дунав Русе

Още при третия си опит новакът във футболната Първа лига Дунав Русе успя да победи шампиона Лудогорец, при това на собствения му стадион в Разград.

След загуба с 3:5 в първия двубой по-рано миналата година и равенство 2:2 през март, сега момчетата на треньора Веселин Великов изковаха отлична победа с 1:0 на „Лудогорец Арена“. Всичките три мача се играха в Разград, тъй като стадионът в Русе все още няма лиценз.

Гол на Самир Аясс точно преди почивката донесе първата загуба на Лудогорец след серия от 24 мача без поражение. А за последно разградчани бяха губили у дома от Берое, с 0:2 преди почти година.

Докато повечето останали отбори най-често си тръгват безжалостно натупани от Разград, вече в два мача срещу Лудогорец русенци изкопчиха точки. Първо една, а след това и още три за победата.

В очите на запалянковците отборът на Дунав днес е нещо като Храбия шивач от приказката на братя Грим, успял да надхитри великана.

С почти изцяло български състав, само трима чужденци и куп играчи, участвали в кампанията по влизане от „В“ в „А“ група през последните три години, треньорът Веселин Великов може да се похвали, че разполага с истински отбор.

Дунав може и да губи, както стана по-рано миналата седмица за Купата на България срещу Верея (0:2), но в други мачове, като този с Лудогорец, е способен да играе умно и организирано.

В момента русенци са пети, само на две точки зад Черно море, който приемат в следващия кръг.

Запалянковците от дунавския град вече мечтаят за четвърто място, каквото е и най-доброто класиране на отбора в „А“ група, постигнато в далечната 1975 г.

В галерията ви предлагаме пет неща за екзекуторите на Лудогорец.

Новините

Най-четените