ДК глоби Левски с над 25 000 лв и затвори един сектор за мача с Лудогорец

Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз наказа Левски с обща глоба от 25 300 лева и затваряне на сектор "А" за следващото домакинство на отбора.

Санкциите са наложени заради поведението на публиката на "сините" в двубоя срещу ЦСКА-София, загубен с 0:3 в събота на Националния стадион "Васил Левски".

Левски трябва да заплати 2000 лева за хвърлени бомбички, 300 лева за използване на забранени пиротехнически средства, както и 19 000 лева за вдигната свастика, като наказанието е намалено почти наполовина от стандартната глоба за такова провинение от 37 500 лева, тъй като свастиката е прибрана много бързо.

За хвърлени предмети с последствия "сините" са санкционирани с 4000 лева, а допълнителното наказание "лишаване от домакинство за една среща" е заменено с със "затваряне на Сектор "А" на клубния стадион за една среща", която е на 17 май срещу шампиона Лудогорец.

Привърженици на Левски обсипаха с камъни и други предмети резервната скамейка на ЦСКА-София след третия гол на "армейците" в началото на второто полувреме, като най-сериозно от ударите пострадаха помощник-треньорът на "червените" Стефан Генов и кондиционният треньор Томас Нойберт.

Левски също така се задължава да възстанови и причинените щети на Националния стадион "Васил Левски".

Наказанията на ПФК Левски:

- за използване на факли - 300 лева;

- за хвърлени бомбички - 2000 лева;

- за хвърлени предмети с последствия - лишаване от домакинство за една среща* и 4 хил. лева глоба; *наказанието “лишаване от домакинство за една среща” се заменя със “затваряне на Сектор “А”. По думите на председателя на ДК - Юрий Кучев, това е така, защото именно от централната трибуна са полетели въпросните предмети.

- за вдигната свастика - 19 хил. лева. *принципно глобата за подобно деяние е 37 500 лева, но е редуцирана наполовина, тъй като е отчетено, че появилата се свастика е била свалена веднага.

Новините

Най-четените