Лудогорец докосва групите след чиста победа над Виктория

Лудогорец е на крачка от групите в Шампионската лига!

На националния стадион "Васил Левски" пред около 15 000 души българският шампион победи чешкия Виктория Пилзен с 2:0, като тази чиста победа му дава огромни шансове да отстрани съперника и за втори път да влезе в турнира на богатите.

Моци от дузпа в 51-ата минута и Върджил Мисиджан в 64-ата отбелязаха двата гола за успеха, а Виктория така и не стигна до чисто положение при гостуването си.

Мачът започна равностойно и през първото полувреме гостите успешно неутрализираха силните страни на Лудогорец. Вандерсон, Марселиньо и Мисиджан търсеха пролуки в защитата на Виктория, но не стигнаха до чисти положения. Контраатаките на чехите също не бяха особено опасни.

През второто полувреме Лудогорец усили натиска си и не остави съмнения в своето превъзходство. В 51-ата минута Джонатан Кафу се измъкна от капитана на Виктория Роман Хубник в наказателното поле и защитникът го повали, а реферът Марк Клатенбърг не се поколеба да свири дузпа.

От 11-те метра зад топката застана Козмин Моци, който вкара със силен шут, макар и в обсега на вратаря. Откриването на резултата успокои българския отбор и "орлите" заиграха по-освободено.

В 64-ата минута Върджил Мисиджан се измъкна от дълбочина на ръба на засадата след перфектно подаване на Марселиньо и му оставаше просто да преодолее Козачик, с което резултатът стана 2:0 за Лудогорец.

До края Виктория тръгна напред в търсене поне на един гол, но не показа нищо интересно в атака, въпреки че в защитата на Лудогорец се забелязаха пропуски. Домакините чакаха своите възможности за контраатаки и пет минути преди края влезлият като резерва Клаудиу Кешеру направи непростим пропуск. От малкото наказателно поле той не успя да уцели вратата след удар с глава.

За щастие до края Виктория така и не успя да стигне до чисто положение и Лудогорец се поздрави с успеха.

Реваншът срещу чехите е идния вторник, 23 август.

Новините

Най-четените