На 23 август преди 11 години Левски влезе в групите на ШЛ

На 23 август преди точно 11 години Левски откри нова страница за българския клубен футбол.

Отборът на Мъри Стоилов стана първият български участник в групите на Шампионската лига, след като победи четвъртия в Италия Киево с общ резултат 4:2.

Първият мач на родна земя завърши 2:0 в полза на "сините", което направи реванша във Верона изключително напрегнат и интересен.

Възпитаниците на Мъри обаче успяха да поведат с 0:2 още на почивката и удържаха равенство 2:2 през второто полувреме, което им гарантира уникалното постижение.

Малко по-късно Левски научи, че попада в "групата на смъртта" с отборите на Барселона, Челси и Вердер, като не успя да спечели точка и напусна турнира с един отбелязан гол (във вратата на лондончани, дело на Мариян Огнянов).

Сега, 11 години по-късно, "сините" остават далеч от постиженията на онзи отбор, но клубът започна да прави силна селекция, която обнадеждава феновете.

Същевременно Мъри Стоилов бе близо до повтори чудото с Астана срещу Селтик, но в крайна сметка не можа да навакса изоставането си от първия мач и казахстанският тим ще се задоволи с участие в групите на Лига Европа.

Вижте в галерията къде са сега еврогероите на Левски, които за пръв път класираха български тим в групите на ШЛ след реванша с Киево от 23 август 2006-а.

Новините

Най-четените