МВР окупира жълтите павета за гласуването на Бюджет 2016

Нов полицейски протест ще блокира движението по бул. "Цар Освободител" пред сградата на Народното събрание днес следобед.

Синдикатите на МВР организират масова демонстрация на площада пред парламента между 13:00 и 20:00 ч.

От Синдикален алианс "Сигурност" в МВР предупреждават, че в протеста могат да участват само онези служители, които не са на работа - "ако са в платен годишен отпуск, дарили са кръв в същия или предния ден или са свободни от наряд".

Протестът е съгласуван със Столична община.

Времето съвпада с планираното заседание на Комисията по бюджет и финанси, която трябва да разгледа на първо четене законопроекта за Бюджет 2016.

Председателят на Бюджетната комисия Менда Стоянова пое ангажимент, че спорните параграфи, засягащи съкращаване на социални привилегии на служители от МВР, ще бъдат изключени от текстовете на бюджета.

Въпреки обещанието от страна на ГЕРБ обаче синдикатите предупредиха, че остават в стачна готовност.

#1 Rodrigo Diaz de Vivar 12.11.2015 в 08:42:57

Моето мнение е, че полицаите прекаляват. Правилните действия са предприемане на реформата, пък който иска да напуска. Със сигурност ще има вълна от желаещи за работа в МВР. Дали са подготвени или не е без значение, те и сегашните подготвени не вършат нищо, а новите поне има някаква надежда да си вършат работата след като натрупат малко опит. Гарантирано, ако правителството покаже твърдост, 3/4 от протестиращите ще се изпокрият като мишки, стиснали здраво трудовата си книжка.

#2 sizif 12.11.2015 в 09:09:42

Истината е , че в държавата има пари и аз по - достойни заплати на учителите и за полицаите. Вижте в бюджет 2016 капиталните разходи на правителството- 1,5 милиарда. Никога не са били толкова. Дянков ги вдигна почти двойно , но и тогава бяха 800 милиона. Голяма част от тези пари ще ги откраднат- спомнете си подарените пари за футболните отбори и агитки, за уж спешни правителствени разходи, по 10 000 за лампа на филипс по магистрала Люлин и т.н (единственото смислено, бе Казанлъшкото училище за надарени деца и то взе , че падна). Към тях добавете над 1,4 милиарда откраднати от енергетиката годишно и почти двойно по обществените поръчки. Ей, там са парите и за пенсии и здраве и образование. Моето мнение е , че учителите трябва да са и по- уважавани и по- добре платени от полицаите. В тях е ключа за бъдещето. Бенджамин Франклин го е казал: в светлината на знанието е ключа към бъдещето Пътя за това обаче е само един- изриване на лайната, които са по върха. Те са проблема, не редовите полицаи. Само си представете какво ще се случи: например вие сте сравнително честен полицай, който е работил в системата над 10 год. Някакси, сте заобикаляли схемите около вас. Отвратен сте от политичестите рокади , дори в самото РПУ. Остават ви някакви си 10 год. и да кажете- майната и на системата и с парите да си купите някаква трошка. Сега ви казват- да не си бил такъв балък. Представяте ли си, какво ще стане в бъдеще. Това, което стана и с делегираните бюджети в образованието. ОК, аз съм за да се премахнат превилегиите на номенклатурата, а с времето да се намалят и общите превилегии. Ако се резнат сега на общо основание, това значи само едно- няма стратегия или тя е да се увеличи престъпността. Ако оздравея, аз ще отида, не за да подкрепя полицаите. Трябва да се изринат лайната, които крадат милиарди годишно от всички нас. А за това трябва да сме заедно. Помним резултата от единичните действия. Ако сега не се подкрепят полицаите. После те с по- голямо удоволствие ще бият протестиращите миньори от Марица (задето американците не им плащат), учителите или социалните работници, затова, че са скъпи горивата и че няма КЗК, която да глоби петролната мафия за картела. ХОДЕТЕ, ИНАЧЕ СЛЕДВА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ТОКА. Затова и измислената министърка я крият

#3 GETI 12.11.2015 в 10:17:02

грантовото мислене се парализира от ужас, когато се сблъска с реален социален протест. социалното недоволство е единственият инструмент, с който кухите схеми на хранениците с чужди пари могат да бъдат покосени и пресушени веднъж завинаги. заради това всички стипендианти на "Америка за България" вреснаха, все едно ги колят като видяха, че служителите на МВР не искат и няма да отстъпят от своите искания. очевидно това е последното спасение на давещия се българин - щом няма партия, която да бди над неговите интереси, той взима тази защита в ръцете си. разберете едно, България ще е на такъв хал до тогава, докато всеки си гледа в паничката и когато някой започне да протестира, всички му се нахвърлят да го смачкат. докато не започнем да мислим и да защитаваме правата си като НАРОД, никога няма да се оправим и винаги ще ни ръководят мекотели! защото самите ние сме мекотели! ако бяхме народ с достойнство, днес на улиците нямаше да са само полицаите, а и учителите, и шофьорите, и армията, и всички останали, които се чувстват засегнати от политиката на правителствата през последните 25 години! ако това стане, тогава може и да си помисля, че сме НАРОД и заслужаваме страната си и историята си. а до тогава.... до тогава ще сме само едно гадно, разединено племе!

#4 dedo adji 12.11.2015 в 10:18:55

Сизифе, Поне напиши оригинален коментар, а не да копи-пействаш. Прав си, стратегия няма. И няма не от вчера, а от 20 и кусур години. Всеки глада да се налапа и скатае. Бойко се опитва да гради нещо по-дълговечно, но свободата на действие му е много ограничена и от съучастниците му и от евро атлантиците. Реформата е не половинчата а на 1/10 или по-малко. И започва не от повишаване на изискванията и строг контроли чистка, а само малка икономия. Все още чакам да ми обясниш, като на прост човек, как, с помощта на полицаите, ще изринем лайната от управлението, след като точно те крепят това управление. И освен крепенето, друга полезна работа не вършат. Сега, като усетиха силата си, ще сключат сделка с правителството. Полицията няма да се бърка в кражбите им, (като че ли досега се е бъркала) а те няма да се бъркат в полицейския дембелък, произвол и рушвети. Старшината Чобанов ще си остане ниско платен, но тъй като не го бива за нищо друго, ще си размахва палката и слънчогледа и ще си допълва заплатата по втория начин. След 20 години ще гушне 20 заплати и тогава, изненада. Няма да го вземат и за охранител. Защото дотогава тия с нещо ценно за охраняване и пари да плащат за него ще се усетят и ще търсят хора тренирани и мотивирани, а не бивши калпазани и некадърници. Иди им помагай, пък сетне не се чуди и не питай ама как стана така, бе.

#5 dedo adji 12.11.2015 в 10:22:36

За такива като тебе руснаците имат една много точна поговорка от перестроечното време: " Хотели как лучше, а получилось как всегда."

#6 sizif 12.11.2015 в 12:33:45

Любопитно ми е какъв коментар очаквате. Тъй като и работя, нямам времето да пиша по форумите. А И НЕ МИ ПЛАЩАТ ЗА ТОВА. Малкото ми останала съвест постоянно ме ръчка да предоставям информация , вместо да ви пратя по дяволите с омразата ви и със стандартните коментари "ала българска филология". Предлагам ви следното: като толкова ви харесва Боко, напишете една сфера , в която е направено нещо хубаво през последните 15 г (имайте предвид, че Борисов от 15 години е по върховете на властта), а аз ще се опитам да ви предоставя факти за корупция в тази сфера. Не е защото съм ченге с достъп до информация, а просто корупцията в момента ни залива от всякъде. Преди да започнете с еврофондовете, вземете прочетете изказването на Бриджит Чернота 2012 СПОРЕД МЕН , ДОСЕГА НЕ Е ИМАЛО ПО- ПРЕСТЪПНО УПРАВЛЕНИЕ ОТ ТОВА И моля без стандартните - комунист, социалист и т.н. Това са доводи на плиткоумни. Моля за факти. Айде сега да бачкам, че както ви казах - не ми плащат да пиша тук

#7 sizif 12.11.2015 в 12:58:28

А, забравих. Това управление го крепи не полицията. Крепи го микс от мутри, пропаганда и простотия и олигарси социопати. Това, което сложи и Хитлер начело в Германия. Искате ли да започнем с пропагандата. Ето от Енергетиката: Боко твърди, че заварили договорите за ВЕИ централите: Съгласно закона за енергетиката (ЗЕ), становището за присъединяване има сила 1 година с възможност за еднократно удължаване за периос от 6 месеца - разпоредбата на чл. 71, ал. 1, т. 6 от Наредбата, когато лицензиантът не упражнява лицензионната дейност за период повече от една година, това се явява самостоятелно правно основание за прекратяване на издадената лицензия. Бе гласувана такса за присъединяване на големи PV системи в размер от 50 000лв за MW. Разрешенията и таксите се събираха от ДКЕВР Към електропреносната мрежа 2012г БЯХА ПРИСЪЕДИНЕНИ 767 MW PV централи АЙДЕ СЕГА СМЯТАЙТЕ ДА ВИ ВИДИМ Разрешение за най-голяма мощност (64 MW) е издадено на „ЕЙ И ЕС СОЛАР БЪЛГАРИЯ ЛАМБРИНОВО” ЕАД с лицензия № Л- 322-01/22.02.2010 г., издадена от Комисията с Решение № Л-322 от 22.01.2010 г. Впоследствие това решение е променено с Решение № И1-Л-322 от 20.09.2010 г, като мощността е увеличена от 64 MW на 80 MW Да са ви познати тези ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕТЕ ЗА РАЗНООБРАЗИЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ДОКЛАДА ПРЕД АКЦИОНЕРИТЕ НА AES

#8 sizif 12.11.2015 в 12:58:28

А, забравих. Това управление го крепи не полицията. Крепи го микс от мутри, пропаганда и простотия и олигарси социопати. Това, което сложи и Хитлер начело в Германия. Искате ли да започнем с пропагандата. Ето от Енергетиката: Боко твърди, че заварили договорите за ВЕИ централите: Съгласно закона за енергетиката (ЗЕ), становището за присъединяване има сила 1 година с възможност за еднократно удължаване за периос от 6 месеца - разпоредбата на чл. 71, ал. 1, т. 6 от Наредбата, когато лицензиантът не упражнява лицензионната дейност за период повече от една година, това се явява самостоятелно правно основание за прекратяване на издадената лицензия. Бе гласувана такса за присъединяване на големи PV системи в размер от 50 000лв за MW. Разрешенията и таксите се събираха от ДКЕВР Към електропреносната мрежа 2012г БЯХА ПРИСЪЕДИНЕНИ 767 MW PV централи АЙДЕ СЕГА СМЯТАЙТЕ ДА ВИ ВИДИМ Разрешение за най-голяма мощност (64 MW) е издадено на „ЕЙ И ЕС СОЛАР БЪЛГАРИЯ ЛАМБРИНОВО” ЕАД с лицензия № Л- 322-01/22.02.2010 г., издадена от Комисията с Решение № Л-322 от 22.01.2010 г. Впоследствие това решение е променено с Решение № И1-Л-322 от 20.09.2010 г, като мощността е увеличена от 64 MW на 80 MW Да са ви познати тези ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕТЕ ЗА РАЗНООБРАЗИЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ДОКЛАДА ПРЕД АКЦИОНЕРИТЕ НА AES

#9 dedo adji 12.11.2015 в 13:30:36

Сизифе, ти да не си алтернативен ник на деосвин? Изместваш темите точно като него. Никой тук не се е изказал в похвала на Боко, Цоко или Локо. Ние говорим за неоснователните претенции на полицаите поради професионална и човешка непригодност на повечето от тях, ти говориш за енергетика и разни доклади. Ние ти казваме "Добър ден.", ти казваш "Имам нова шапка." И, като погледнах времето на първия ти коментар за деня, виждам, че, като извадиш 2-3 минути за copy-paste, е в началото на работния ден за повечето чиновници, и вероятно пуснат от служебния компютър. Ясно, много си натоварен. Ама нещо ме навежда на мисълта, че работиш в някое РПУ. И ползата от тебе е колкото от старшина Чобанов.

#10 Rodrigo Diaz de Vivar 12.11.2015 в 13:36:55

Сизифе... Полицията не протестира за заплати, а за отпуски, ранно пенсиониране и пари след като спрат да работят. Тези придобивки са се полагат, или би трябвало да е така, за специфична работа. ОчевАдно е, че работата на 80% от полицейските служители не е специфична, а те дори и нея, неспецифичната, не вършат. Там е проблема.

#11 sizif 12.11.2015 в 14:35:40

Абе хора, вие извънземни ли сте. Не протестирали за заплати- 10г по 2 % на година какво е. И каква е основната заплата-650 лв като на Плевнелиев или на ББ, дето нищо не вършат. Смятайте бе хора, че е смешно Впрочем, каква е ползата да пишем тук- да сеем огън жупел и омраза ли или да търсим решение. Ето , аз казвам, че пари в държавата има и даже посочвам конкретно къде. А тези, дето плюят, какво решение дават- бой по каската, докато ти стане ясно или те заболи глава. В историята това е доста стар и познат метод - страх , пропаганда и забавление за простолюдието. Кое от това ни е спестено сега Дядо аджи, да не си случайно от копоите бе. Аз например не крия, че съм от "феодалните старци" с определен брой публикации и цитати в чужбина (с порядък повече от бившия министър Игнатов). И веднага следва- аааа ясно, то затова!!!!!!. Само че, съм и директор в немска производствена фирма (иначе как със заплата от 480лв за 8 часа ). Ей, сега да ви видим как ще ме оплюете. Малко статистика още: провинция Баден-Вюртенберг отпуска 4,5% от БВП на провинцията за наука, а тук 0,2%. Макар че, Сакскуборга подписа договор за минимум 3%. Ясно ли ви е сега, защо се атакуват БАН и СУ. Просто други трябва да усвоят парите. Затова се и строят "центрове по върхови постижения" и технопаркове с мероприятия по хотели хехехе. Плюйте сега, да ви видим дали ще изцапате екраните си

#12 dedo adji 12.11.2015 в 16:22:53

Е, сега картите са на масата. Поучава ме не кой да е, а научен старец с публикации и цитати в чужбина. на мен, като прост корабен механик, ми остава да отида в ъгъла да се засрамя. Сизифе, ако публикациите ти са като писаниците ти тук, където аргументираш полицейска реформа с аргументи за енергетика и научна статистика, язък ти за сизифовия труд, стават само за списание "Милиционерска мисъл" А ето ти и един цитат от старшина Чобанов: "Научен сътрудник си бил, значи. Ний ш'та отучим." Продължавай да смесваш защитата на милиционерския рахат със защитата на БАН и СУ, ще имаш много ценни съюзници. Пардон, пропуснах, че си и директор в немска фирма със заплата 1 лв/мин. Това е повече от Бойко и Роско, значи си квалифициран да им даваш акъл. Ами давай им, ама те май не щат да вземат. Сега, на въпроса. Пръв ще призная, че реформата на полицията започва от обратния край. Трябва първо бой по каската, уволнение на всички калпазани, некадърници и корумпета, и едва тогава да се мотивират и стимулират тия, които осгтанат. (дали ще останат много?) Иначе, и твоята заплата да им дадеш, сегашната полиция НЕ РАБОТИ. Не върши работа. Не опазва реда, законността и сигурността на гражданите. Че понякога и себе си не може да опази. И затова не й се полагат привилегии.

Новините

Най-четените