Лекарите от „Пирогов" са готови за стачка

Лекарите от „Пирогов" са готови да предприемат стачни действия заради неизплатени заплати. Очаква се днес да бъде обявено дали и за колко време е напуснат работните си места.

Медиците не са получавали възнагражденията си за април и твърдят, че здравната каса не е превела парите, заработени от болницата.

Лечебното заведение е отказало да подпише договор с Районната здравна каса и нарича условията в него „обидни".

„Това, което се случва в „Пирогов", е подигравка с тази институция", коментира директорът на Института за спешна помощ проф. Стоян Миланов.

Проф. Миланов категорично заяви, че дължимите на „Пирогов" пари все още не са преведени и настоя отговорните за забавянето на средствата „да си понесат отговорността".

Според него са допуснати куп грешки при администрирането дейността на „Пирогов".

„Има орязване на интензивни легла. Освен това, някои отделения изглеждат така, че дори мен ме е срам да ги посещавам", каза още проф. Миланов.

Подуправителят на НЗОК Иванка Кръстева посочва, че днес е бъдат изплатени средствата на всички болници - дори и на онези, които не са подписали договорите си.

#1 rare case 31.05.2016 в 10:16:39

На др. Кръстева от касата ще й припомня, че нов договор няма, защото лекарският съюз не го подписа. Има някакви споразумения, които лекарите чакат вече 5 месеца, а за подписване бяха притиснати в един, единствен ден и заплашвани, че ако не дойдат точно в този ден ще им спрат плащанията. Здравната кака забрави, че е партньор на лекарите, а не техен началник. Дано не доживеем до деня, в който някаква каса ще иска да дава пари, но няма да има на кого да ги даде.

Новините

Най-четените