Бъчварова: Няма политически чадър над Митьо Очите

Вицепремиерът Румяна Бъчварова отчете "безпрецедентен" успех на бургаската полиция заради арестите на заподозрените за стрелбата по Митьо Очите.

"Прецедент е след стрелба по известни фигури от престъпния свят извършителите да бъдат задържани непосредствено след нея", каза Бъчварова по време на изслушване пред Народното събрание по повод престрелката в Слънчев бряг.

Тя обяви, че "няма данни за политически чадър" над Димитър Желязков, който е сочен за един от покровителите на наркопазара в най-големия курорт на българското Черноморие.

От думите й стана ясно, че полицията в Бургас е провеждала спецакция срещу местните групировки още на 3-4 юни, включително е държала под наблюдение лицата, замесени в престрелката.

Версията на МВР за причините за престрелката е "спонтанно възникнал конфликт за две места за паркиране".

Бъчварова обясни, че мутрите на Очите са се събирали в заведението на Божидар Кузманов "по един, по двама, не са вървели в група, не са били с бронежилетки и не са били въоръжени". Единственият с бронежилетка в групата е бил самият Митьо Очите.

Вицепремиерът отговори и на критиките от страна на Бойко Борисов, който поиска обяснения защо полицията в Бургас не арестува групичките от охранители, които бяха окупирали входа на болницата в Бургас, където лежи Димитър Желязков.

"Там, където има непристойно поведение и хулигански действия, са приложени мерки. В момента, в който те са били пред болницата, не е имало повод да бъдат арестувани", каза Бъчварова.

 

#1 bludniq_sin 10.06.2016 в 11:42:52

Жената явно е изтървала коня в реката. Никой не се е крил, че да бъде задържан, г-жо! Ако някой е имал намерение тихо и кротко да отстреля очилатия щеше да се присъедини към ония 130-150 случая, които Вашият шеф проспа докато беше глав сек. Безпрецедентна е наглостта, която демонстрирате няколко човека, говорейки по темата.

#2 boris 10.06.2016 в 11:51:48

За полицията от край време не е бил никакъв проблем да хваща бандити от такъв калибър. Това не са кокошкари дето се крият в мазето. Покриват се само докато се разберат с адвокатите си кой какво да каже и къде а даде.

#4 паяка 10.06.2016 в 12:59:10

Толкава е обидно цялото това нагло държание на висшите кадри в полицията и обясненията им като пред олигофрени, съчетано с ролите на доброто и лошото ченге, че вече нито са интересни, нито някой им обръща внимание. Редовите полицаи пък съвсем са се разпасали. Единствено ми се драйфа от тях.

Новините

Най-четените