Ново дело срещу шведа, който изрита жена в главата в Слънчев бряг

Камериерката, която беше изритана от шведски турист в Слънчев бряг, е завела граждански иск срещу нападателя си. Ралф Сундберг вече веднъж се изправи пред българския съд, но се размина само с глоба.

Сега пострадалата Диана Петкова иска 50 000 лева от шведа за нанесени неимуществени вреди.

Процедурата е задействана на 21 декември и предстои документите да бъдат изпратени в Швеция в първите работни дни на 2018 г., съобщава 24 часа. Делото срещу Сундберг ще се гледа в родината му, обяснява Станко Кралев - адвокатът на пострадалата жена.

"Не се отказах, защото наказанието, което получи Сундберг в България, бе обидно за мен. Една глоба от 4500 лв., която за него е нищо. Накрая той си тръгна с чисто съдебно досие, сякаш нищо не се е случило, а моят кошмар продължава и едва ли някога ще мога да изтрия нанесения ритник от съзнанието си“, споделя Диана Петкова.

Шведският турист изрита жената в главата на 3 юни в Слънчев бряг. На 26 септември Сундберг беше освободен от наказателна отговорност, а Районният съд в Несебър му наложи само глоба.

До това се стигна заради чистото съдебно минало на шведа, липсата на нанесени материални щети и квалификацията на нараняванията на Диана като "лека телесна повреда". Сундберг излетя за Швеция още на следващия ден.

#1 dedo adji 24.12.2017 в 13:45:35

Диана Петкова изтървала питомното, сега гони дивото. Имаше 3 месеца, през които да заведе граждански иск, докато шведът беше в ръцете на българското правосъдие. Сега, дори да получи някакво удовлетворение, бас ловя, че няма да получи 50х, каква тежест имат решенията на български съд в Швеция?

#2 To 16.08.2018 в 00:52:18

Ами каква тежест имат решенията на шведския съд за "сексуалните" престъпления на Асандж, които го държат и до сега в домашен арест.... Ясно е, че българското правосъдие не отсъжда правилно и решенията му НЕ ТЕЖАТ, за да си излезе този престъпник, невинен и още на другия ден, а жертвата му, която с нищо не го е предизвикала, да изпадне в кома от удара... Шведите не ги уважам, но имат правосъдие.

Новините

Най-четените