Бенчо Бенчев е освободен без обвинения

Общинският съветник от БСП-Бургас Бенчо Бенчев е освободен без обвинение след 24-часов арест. Бенчев беше задържан по време на акцията срещу Димитър Желязков - Митьо Очите в Истанбул.

На свобода е пуснат и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. Двамата с Бенчев са разпитани в качеството на свидетели по делото срещу Желязков, а засега не са обвинени в лично укривателство.

От Специализираната прокуратура смятат, че има достатъчно данни за образуване на ново дело заради обстоятелствата около прехвърлянето на Митьо Очите в Гърция и Турция по време на издирването му в България, но решението дали да бъдат повдигнати обвинения зависи от прокуратурата в Бургас.

Адвокатът на Бенчо Бенчев твърди, че всички оръжия, намерени в дома на общинския съветник, са законно притежавани.

Все още се очаква реакцията му по повод настояването на БСП-Бургас да се оттегли от заемания пост в Общинския съвет.

#1 TheRock 06.08.2018 в 13:05:50

Доверието в българкият съд и прокуратура литна в небесата! Браво!

#2 opetkov 06.08.2018 в 14:37:15

Е, след като няма обвинения на какво основание са правили обиск в къщите му? От тук нататък каквото и да направи бургаската прокуратура, то ще падне в съда поради незаконни действия на специалната.

#3 TheRock 06.08.2018 в 15:12:08

Нещо не сте разбрали! Бенчо Бенчев и помощта на Несрин Узун са заловили Димитър Желязков в Гърция. Инфилтриран агент на турските служби обаче, е издал за залавянето му на турските власти и те са напрпавили засада на българските герои. Та Бенчев и Узун не са никаки престъпници, а герои и патриоти, като турските служби са направили нескопосан опит да ги очернят и приравнят към обикновени престъпници.

#4 скучко 06.08.2018 в 16:33:42

Тъй, тъй и Бенчо и Несрито са внедрени агенти на ДАНС под прикритие. Работили са дълго и усърдно да докопат М.О. То и бизнеса им е толкоз печеливш, щото са под чадъра на ченгетата. А аз кво- ни агент на ДАНС, ни грантаджия или еврофондаджия- та затова и си Ги драпам по цел ден, и спамя у даговебкайвето.

Новините

Най-четените