Кой е свещеникът от пресконференцията на Радев?

Вчера по време на пресконференцията на Румен Радев, изненадващо на микрофона се появи един свещеник.

Става въпрос за отец Стоян Божурин, който попита кандидата за президент дали би подкрепил въвеждането на обучение по религия в училищата. Радев отговори веднага, че приветства идеята и обясни колко важна е ролята на Българската православна църква.

Това не е първото идване на отец Стоян в НДК в предизборната нощ. Той присъства и на парламентарните избори през 2013 година, за да подкрепи Сергей Станишев, когото той нарича "свой духовен син".

Свещеникът е близък до семейството на бившия соцлидер.

Стоян Божурин е бил член на Инициативния комитет, издигнал Георги Първанов за втори президентски мандат през 2006 г.

През 2015 г. отец Стоян се включи и в протестно шествие на ПП "Атака" срещу НАТО и американските войски в българските военни бази.

#1 sim4o 07.11.2016 в 17:26:16

... "През 2015 г. отец Стоян се включи и в протестно шествие на ПП "Атака" срещу НАТО и американските войски в българските военни бази..." Браво, с Бога Напред! Така се прави! Наше момче, излиза да е попът! И за Вероучението хубаво заостря вниманието .. Браво и на Кафенцето за хубавия и нужен материал! .. аз например за този свещенник, хич не знаех! Не е зле, Кафенцето .. да имате публикации на серия биографии - на повечето характерни фигури в българските патриотични движения! А то - отвсякъде антибългари седераст-соросоиди! Нека за патриотите да бъде разказано по човешки , да се покаже и дейността им , и живота им .. ей така ще бъде преборена и тъпата соросоидна пропаганда .. изкарваща националистите, едва ли не вампири! Поздрави

Новините

Най-четените