Кой кой е в бандата на мутрите от Слънчев бряг

МВР издирва шестима души, свързани с вчерашната престрелка в Слънчев бряг, при която загина един от бодигардовете на Митьо Очите, а той получи пет куршума и се бори за живота си в бургаската болница.

Сред издирваните е и собственикът на заведение "4 You", където се разигра кървавата баня вчера. От областната дирекция на полицията в Бургас разпространиха снимките на издирваните с молба за съдействие от гражданите. Анонимостта им е гарантирана.

Сред издирваните лица е Радослав Попов - син на бившия полицай от Самоков Янко Попов, обвиняем по делото "Килърите" и бивш сътрудник на Бай Миле от СИК. Друг от издирваните - Марчо Марков е бивш шампион по кикбокс и участник в риалити-шоуто "Сървайвър".

Божидар Георгиев Кузманов - Козела (33), Пазарджик - член на местната групировка "Монопола", оглавявана от Стойо Стефанов - Тото; Към 17 ч. на 9 юни Козела се предаде сам в МВР-Бургас.

Димитър Илиев Николов (34), Несебър

Георги Михайлов Иванчев, (31), Дупница - през 2015 г. преби трима цивилни полицаи пред дискотека "Оксижен" в Слънчев бряг; Иванчев също се предаде в полицията заедно с Козела.

Иван Симеонов Терзийски (30), с. Ивайло, Пазарджик

Радослав Веселинов Димитров (26), Плевен

Радослав Янков Попов (28), Самоков - син на подсъдимия по делото "Килърите" бивш полицай Янко Попов - Туцо

Силви Олегов Николаев (40), Монтана

Марчо Антонов Марков (30), Поморие - бивш шампион по кикбокс

 

По случая вече са задържани 19 души, съобщиха на пресконференция на МВР и прокуратурата в Бургас.
Според старши комисар Калоян Калоянов арестите ще продължат като в момента се установява кой каква съпричастност има към инцидента. Иззети са и записите от камерите за видеонаблюдение.

По-рано премиерът Бойко Борисов заяви, че записите от камерите на заведението са били изтрити преди идването на полицията.

От областната дирекция на МВР в Бургас потвърдиха версията на полицията, че нощният конфликт е възникнал заради места за паркиране, както и че Димитър Желязков е носел бронежилетка.

Това не е първото спречкването между двете групи, наскоро е имало прехвърчане на искри, а вчера е бил набит на приближен на Очите. Според полицията поредният побой е допринесъл за нагнетяване на ситуацията.

От прокуратурата съобщиха, че на местопрестъплението са намерени 30 гилзи, нож и три пистолета. Едно от оръжията е газов пистолет, второто е законно притежавано, а третото е "Макаров" без номера.

Пистолетът "Макаров" е намерен до тялото на убития в престрелката - 46- годишен Александър Алексиев, охранител на Димитър Желязков - Очите. Според Калоянов най-вероятно смъртта е причинена с едно от намерените оръжия. Това обаче тепърва ще се изяснява с назначената балистична експертиза.

Прокурор Любомир Петров каза още, че се води досъдебно производство срещу неизвестен извършител за убийството на Алексиев и за опита за убийство на 42-годишния Димитър Желязков - Очите и Николай Маринов - Кольо Магарето.

#1 boris 09.06.2016 в 18:07:46

Едно време имаше една книга и там пишеше, че някога ще се разбере кой е Козела.

#2 паяка 09.06.2016 в 18:12:15

"...нощният конфликт е възникнал заради места за паркиране, както и че Димитър Желязков е носел бронежилетка." Даааа, те нощите край морето са хладни, места за паркиране не се намират веднага, затова с ...жилетка.

#3 Winora 09.06.2016 в 20:21:17

Много симпатични момчета. Напуснали са работата си, за да следват мечтите си. И тази стоманен поглед под високото чело. Не, не мога, заминавам за Слънчака.

#5 Volter 10.06.2016 в 11:56:22

Мутра до мутра, мила моя майно льо! И на върха на държавата голяма мутра и за черешка най-отгоре кретен!

#6 Шамито 10.06.2016 в 14:04:18

Висшите демократични ценности.Борба на видовете престъпници за оцеляване.Обикновените да го духат.Оцеляват най силните.Опиташ ли се да ги унищожиш ще те обвинят в нарушение на човешките им права.С две думи.Курвенска демокрация.Ами консумирайте я щом се смятате за плебс.

Новините

Най-четените