Захариева подкрепя Кунева за министър на образованието

Правосъдният министър Екатерина Захариева определи като латиноамерикански сериал появилите се спекулации, че властта се опитва да отклони общественото внимание от критиките в евродоклада чрез протести, скандали в образованието и исканата оставка на министър Тодор Танев.

"Това е абсурден сценарий. Чуха се абсурдни неща, дори и, че протестите са за отклоняване на вниманието, сега и оставката. Напротив, двама вицепремиери и аз дадохме пресконференция и изобщо не сме бягали от доклада. Отговорихме на всички въпроси. Моят призив няколко дни е нека да не забравяме доклада, той не е за една седмица. Работата по доклада тепърва предстои", каза Захариева в предаването "Седмицата" на Дарик.

Тя коментира и номинацията на Меглена Кунева за министър на образованието. Захариева изрази подкрепата си към вицепремиера.

"Убедена съм, че опитът на Меглена Кунева е огромен и тя ще успее да се справи. Много често вицепремиерът е и министър", каза Захариева.

Министър Захариева призова Висшия съдебен съвет да се вземе в ръце и да се захване с многото задачи, които предстоят. Според нея пратеният от премиера Бойко Борисов есемес до председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов не може да се разглежда като заплаха.

#1 pixie 30.01.2016 в 14:03:39

Много важно какво мислела Захариева за Кунева като евентуален министър на образованието. А че глупостите, извадени нарочно от от контекст от журналята и разбунили яко духовете от няколко дни, бяха точно с цел да отклонят вниманието от доклада на ЕК. Захариева да не се прави на паднала от Марс за първи път.

Новините

Най-четените