Къци Вапцаров отпадна от конкурса за директор на БНТ

Къци Вапцаров не може да участва в конкурса за нов генерален директор на БНТ заради несъответствие със Закона за радиото и телевизията.

Решението е взето от СЕМ по време на проверката на осмината кандидати за позицията, съобщава БНР.

Причината за отстраняването на Вапцаров е свързана с това, че той все още е вписан като собственик и управител на търговски дружества. Това влиза в противоречие с едно от условията по ЗРТ за потенциалните ръководители на СЕМ, националната телевизия или националното радио.

"Осем души подадоха документи за този конкурс. След сериозна и обстойна работа на комисията докладвам, че един от кандидатите - именно Кръстю Вапцаров, не може да участва в конкурса, защото са налице законови предпоставки за това. Комисията констатира несъответствие с изискването на чл.26, т.2 от ЗРТ, а именно, че при проверка в Търговския регистър е установено, че лицето е вписано като едноличен собственик и управител на няколко дружества", казва Бетина Жотева, цитирана от БНР.

В следващия етап на конкурса за генерален директор са допуснати временният ръководител на БНТ Емил Кошлуков, спортният журналист от медията Сашо Йовков, Сашо Диков, Стоил Рошкев, Никола Тодоров, Явор Симов и Радостслав Главчев.

#1 Maquina 11.06.2019 в 13:21:26

Жалко "Момче предлага на момиче: – Аре да ходим на дискотека? От тебе диска от мене тека!" и "Здравейте, разложени!“ – обръщение към жителите на Разлог по време на турне на предаването."

Новините

Най-четените