Родители защитиха директора с голите снимки

Родители от столичното 51 СОУ подкрепиха директора Асен Александров, след като негови голи снимки бяха разпространени онлайн. Според тях скандалът със снимките е целенасочена атака срещу него. Те се събраха в училището като знак за подкрепа към него.

Родители на деца от училището вярват, че разпространяването на снимките е с цел да бъдат опетнени имената на училището и директора. Една от майките е убедена, че кадрите са обработени с фотошоп.

Според друга дори снимките да се окажат истински, това няма да е проблем, защото става дума за личния му живот. Майките не искат Александров да се оттегля от директорския пост.

Вече е започнала и петиция в защита на директора, която е събрала над 700 подписа. Тя ще бъде представена на регионалния инспекторат, който прави проверка по случая.

Междувременно началникът на Столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева посочи, че Александров е заявил, че няма нищо общо с разпространението на снимките.

"Той твърди, че снимките са негови, но появата им е манипулирана и ще предприеме съответните действия, а да докаже това", каза Кастрева пред Нова телевизия.

Новините

Най-четените