Кой плати за билборда с Борисов в униформа?

Билбордове с Бойко Борисов, облечен в генералската си униформа от МВР, на фона на българското знаме - това, оказва се, не е част от агитационната кампания на ГЕРБ, а е "мечешка услуга", платена от неизвестен "благодетел".

Мистерията около рекламните пана започна след публикация на Мария Капон във Facebook, в която бившата депутатка обръща внимание, че изображенията нарушават правилата на Изборния кодекс и Закона за политическите партии.

На билбордовете присъства името на ГЕРБ и номера на партията в бюлетината, но липсва задължителният надпис: "Купуването и продаването на гласове е престъпление". Поставянето на българският национален флаг в агитационни материали на политически партии също не е разрешено.

От пресцентъра на ГЕРБ обаче посочиха, че партията няма нищо общо с поставените билбордове.

"Добре познаваме изборното законодателство и по никакъв начин не бихме си позволили да го нарушаваме", се казва в съобщението на партията.

Стилът на изображението, поставено на билборда, също няма нищо общо с визията на рекламните клипове, плакати и брошури на ГЕРБ. Все още не е ясно чия собственост са рекламните табла и кой е поръчителят на агитационния материал.

Изборният кодекс в чл. 183 (1) посочва, че всички агитационни материали по време на предизборната кампания трябва задължително да посочват от чие име се издават.

#1 sevtopol 16.03.2017 в 10:23:23

Е, може и с няколко такива малки КОСТИНБРОДЧЕТА Корнела да стигне до целта. Защото иначе няма да стане.

#2 Xaoc 16.03.2017 в 10:52:05

Никой не знае кой е поръчал билборда . Тия съвсем за балъци ни взеха.

#4 Шамито 16.03.2017 в 15:08:05

Как КОЙ?Ами този който е спечелил най сладките обществени поръчки.Не е фирма свързана с БСП или дай боже с мен.

#5 dedo adji 16.03.2017 в 18:44:15

Да ги оставим да се дърлят и да ровят в лайната за семки. Не съм виждал въпросния билборд и изобщо не гледам билбирдове. Те са опасни за движението по пътищата. Но по каква перверзна логика е забранен българският национален флаг? Да не се избира парламент за афганистан? Много ги дразни някои другари тоя флаг. А синият със звездите разрешен ли е?

Новините

Най-четените