Версиите за стрелбата на бул. "Черни връх"

Ден след престрелката на бул. "Черни връх", при която бяха ранени двама души, версиите за причините за криминалното деяние остават мъгляви.

Официалната информация от МВР е оскъдна - знае се единствено, че стрелецът е бил един и той е задържан за 24 часа.

Той не е криминално проявен, направил е признания и съдейства на разследването, съобщава Нова ТВ. Прокуратурата трябва да реши дали да поиска удължаване на задържането му под стража.

Самоличността му не се съобщава, но се знае, че е охранител на един от офисите, намиращи се в близост до местопрестъплението.

По информация на БНТ и 24 часа от МВР - охранителят е заявил, че е стрелял, защото е бил провокиран от двамата.

БНТ се позовава на собствени източници, като твърди, че стрелецът принадлежи на охраната на бившата барета Алексей Петров. Офис на свързаното с него застрахователно дружество "Лев Инс" се намира на метри от стрелбата. bTV обаче цитират самия Алексей Петров, който е отрекъл той или охраната му да има връзка със стрелбата.

Твърди се, че охранителят е бил нападнат от трима души - двама, които е прострелял в краката, и още едно лице, което е успяло да избяга.

Няма информация за причините за спора между тях.

Знае се, че двамата пострадали - Марио Петров (30 г.) и Григор Илиев (21 г.) са криминално проявени, като по информация на "24 часа" те са се занимавали с продажба на наркотици. Все още няма яснота дали срещу тях има висящи дела и дали имат наложени мерки за неотклонение.

Изданието твърди, че вероятно стрелецът и пострадалите са се познавали помежду си.

Като "твърде битова история" определи инцидента Атанас Атанасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност в НС пред bTV.

Той обяви, че става дума за нападение при "неизбежна самоотбрана", без да даде повече подробности по казуса.

#1 1Sion1 08.12.2015 в 16:56:52

Открил огън „по булеварда”?!Уеб, вземете се в ръце!

Новините

Най-четените