Стоян Александров е разследван от прокуратурата за лихварство

Стоян Александров е разследван за лихварство от прокуратурата, потвърди говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред bTV.

Проверката е започнала на 8 септември и се води от Софийската градска прокуратура. Тя е за периода 2002 - 2016 г., докато Александров е бил директор на банка, но в качеството му на физическо лице.

Вчера телевизията излъчи мащабно разследване, в което трима длъжници обвинямаха бившия финансов министър и настоящ общински съветник в редица измами. Те водят дела срещу Александров  и твърдят, че са получили по-малко пари от договорените, а след като не са могли да върнат дълга, са дадени на съдия-изпълнител за по-високи суми.

Стоян Александров обяснява, че става въпрос за хора, които са взели пари и не искат да ги връщат. Той също твърди, че има и е имало прокурорски проверки спрямо него и негови фирми, които не показват нередности. Според него не е незаконно да се разпорежда с личните си средства, за да си докарва допълнителни доходи.

По думите му всички заеми да декларирани в годишната му данъчна декларация.

#1 7 15.09.2016 в 09:35:50

ДДС върху заем?

#2 паяка 15.09.2016 в 11:50:24

"Кой не знае за Малката секира, кой не е слушал за него? Бившият финансов министър и кандидат за кмет на София Стоян Александров от много години преподава корпоративни финанси в Икономическия университет. Александров е известен сред студентите с това, че е неподкупен и ходатайствата при него не вървят. Пред студентите, които за първи път влизат на занятия при него, казва: "Аз пари не вземам, на мен не ми трябват"." http://www.segabg.com/article.php?id=350053 Преди 9 години пари не са му трябвали, сега обаче е друго.

#3 Шамито 15.09.2016 в 17:55:21

Казус от курвенската демокрация.Да дадеш пари назаем на някого било нарушение или лихварство.Въпрос.Вземащият жертва ли е или съучастник в нещо нередно.Има ли разлика да привличаш депозити и да даваш заеми или даваш само свои пари.Защо искащите заем не са се обърнали към банкова институция?Като гледам един от оплакващите се жив да го оплачеш.Собственик на казино който умира от глад и решил да оцелява от човешките слабости.И за първо да изработи малката секира.Според мен обвинението Лихварство няма да издържи.Друг е въпросът да се провери законни ли са парите които дава като заем.

Новините

Най-четените