Николай Малинов е напуснал при втория шпионски скандал с Русия

Главният прокурор Сотир Цацаров даде на инспектората на ВСС съдията от спецсъда Андон Миталов като причината за това е, че той е пуснал председателя на Национално движение "Русофили" Николай Малинов да пътува в чужбина от 1 до 5 ноември по предварителна програма с културни събития, става ясно от пресцентъра на прокуратурата.

Според Цацаров това станало в разрез със закона, защото Малинов не е поискал първо разрешение от наблюдаващия прокурор, какъвто е законът, а направо от съда.

В момента Николай Малинов е с парична гаранция от 50 000 лева и забрана да напуска страната. Срещу председателя Национално движение "Русофили" има повдигнато обвинение в шпионаж.

По случая беше издадена и забрана на руския гражданин генерал Леонид Решетников да влиза на територията на България за десет години, наложена от ДАНС.

Така в разгара на втория шпионски скандал с руско участие, при който първи секретар на посолството на Русия в България беше обявен за персона нон грата заради опитите си да придобива незаконно информация за България, ЕС и НАТО, Малинов е напуснал страната.

#1 sevtopol 05.11.2019 в 09:42:33

На шпионите ни в полза на чужда държава трябва да се забрани не да напускат, а да се връщат в България.

#2 dedo adji 05.11.2019 в 18:02:19

Е, да, ама дебелият и шефовете му искат да се върне, че да го пандизят..

Новините

Най-четените