Незаконните постройки на покрива на Пламен Георгиев няма да бъдат събаряни

Незаконните постройки по покрива на шефа на КПКОНПИ - Пламен Георгиев - няма да бъдат премахвани. Издаденият акт за събарянето им е отменен от Столична община, допълват от bTV.

През април, докато още течеше скандалът "Апартаментгейт", контролът по строителството в район "Слатина" установи, че има проблем с терасата и барбекюто към апартамента на Горанов.

По същото време беше издаден и актът за събарянето на незаконните обекти, тъй като се оказа, че строежът им е извършен без издадени строителни книжа.

Освен това беше установено, че височината на барбекюто е "около метър" над височината според законовите изисквания.

Пламен Георгиев обаче обжалва акта, а на 12 юни директорът на строителния контрол към Столична голяма община - Влади Калинов - го обезсили със своя заповед.

По думите на Калинов обектът има строителни книжа, които показват "една колонада", която не е открита от неговата служба при проверките.

Той обаче допълва, че е възможно такава постройка да няма строителни книжа и въпреки това да е законна, "когато това е допустимо".

Припомняме, че в понеделник Комисията за борба с корупцията реши да прекрати всички проверки около така наречения "Апартаментгейт" и придобиването на имоти на спорно ниски цени.

КПКОНПИ не е установила данни за упражнени правомощия в частен интерес на конкретните дружества, от които са закупувани имотите, или на свързани с тях лица.

Единствено проверката по случая с апартамента на Лозан Панов ще бъде препратена към Инспектората на Висшия съдебен съвет.

#1 pixie 25.06.2019 в 09:55:12

Е, нали са незаконни?! Явно трябва да се надяваме на някоя точна гръмотевица, ако искаме ред, закон и справедливост. А уж имаме закони...Ама очевидно не важат за всички...

#3 deowin 25.06.2019 в 17:23:39

След като е пределно ясно, че държавниците, са които сте гласували, няма да направят нищо по въпроса, може би някой ще реши да вземе нещата в свои ръце. Един малък, евтин дрон може лесно да пренесе произволни количества всевъзможни неприятни субстанции до подобен незаконен покрив. Да, господин Георгиев надали чудодейно ще развие съвест, но поне няма да може напълно свободно да се наслаждава на това, което няма законово право да притежава.

Новините

Най-четените