Борисов видя "предвоенна" ситуация на Балканите

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди, че липсата на стабилно правителство след 26 март ще доведе до "спирала от избори" в ситуация на Балканите, която "никога не е била толкова предвоенна".

Той даде за пример изострянето на конфликта между ЕС и Турция и залахите на Ердоган да пусне бежанска вълна към континента, като коментира, че "битката с Европа стигна невиждани размери".

"Не помня някога да е било така - да се затваря въздушно пространство, да се гонят дипломати, да се говори за фашизъм. И то- с ред държави в Европа: Германия, Австрия, Дания, Холандия, държавите-донори в ЕС", каза той.

"Ако така се влошат отношенията на Турция с Европа, може да има големи последици за самия бизнес. В самите споразумения, които са сключени с Турция не става дума само за мигранти, но и за търговия. Чувам сутринта, че се обсъждали икономически санкции. Холандия е седмата икономика в света, а е далече от Турция, ние сме на границата. Не е едно и също", каза още Борисов.

По думите му - ако след 27 март не се състави ново редовно правителство и служебният кабинет остане да действа, "всичко тръгва надолу".

Той отказа да коментира въпроси, свързани с уволнението на Иван Гарелов от Огнян Герджиков,

#1 Гризли 15.03.2017 в 14:53:01

"По думите му - ако след 27 март не се състави ново редовно правителство и служебният кабинет остане да действа, "всичко тръгва надолу"." Т.е. гласувайте за герб, че иначе край на света! Тия приказки много ми напомнят ситуацията преди президентските избори - и тогава заплахи... А накрая - смях! Сега нещата отиват пак натам... И затова отсега да сме подготвени за следизборните пазарлъци с разните партии. Нали пак за България ще го направят - управление с отвращение от коалиционните си партньори, но като няма как...

#3 Шамито 16.03.2017 в 15:21:57

И що бре!?Пак ли ще плащаш за протестиращи?И" що се стискаш?Отговорен политик съдейства на спечелилия или трябва да пречи?Кога най после българина ще разбере че пречещия е най големия враг на националната сигурност.Политически мазохизъм.Да се радваш от провала на политически противник.Утопия ли е леви и десни да седнат на масата и да потърсят допирни точки.И левите и десните са българи да Ви вземат дяволите.Нима предизвиквате анархистите да Ви пометат?

Новините

Най-четените