Жана Бергендорф и Equinox ще представляват България на Евровизия 2018

Новата песен, с която България ще се яви на Евровизия 2018 г., вече е готова: това е "Bones" на проекта Equinox.

Парчето се изпълнява от група български и чуждестранни музиканти, включително Жана Бергендорф, Джони Манюел и др.

В екипа, създал песента, влизат Борислав Миланов, Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг. Миланов и Першон бяха продуцентите на миналогодишното парче "Beautiful Mess" на Кристиян Костов, който успя да стигне до второ място на музикалния конкурс.

Двамата продуценти са авторите на "If Love Was a Crime" на Поли Генова, която завърши четвърта през 2016 г.

"Bones" представлява мрачна и емоционална балада, с доста по-тревожно звучене в сравнение с предходните песни, които представляваха България на Евровизия.

Финалите на Евровизия ще се проведат в Португалия на 8, 10 и 12 май.

 

#2 gothic 13.03.2018 в 00:46:44

Т. нар. модерен поп упорито копа дъното....

#3 Kenny McCоrmick 13.03.2018 в 08:53:18

Вчера станах сравнително рано, огледах се, почесах се по шкембето и почнах да се чудя днес какво ще мрази искрено българинът - циганите, Гинка, Плъха (ако и да е мъртъв вече), или всички наведнъж. И докато си правех кафе и ми се пръскаше главата от чудене, взех, че видях, че имаме нова-новеничка песен за Евровизия. Викам си "Край, Гинчето и Плъха са спасени", сега буйните реки от хейт ще потекат към тези нещастни хорица... ... Влязох в това вълшебно пространство, наречено интернет, и, о чудо!, оказах се чисто прав. Народът в истерия и тремор коментираше, та се скъсваше, хвърчаха виртуални плюнки, обиди, чудо. Нема Гинка, нема Минка, нема шест-пет при нас. ... Викам си, чакай да я чуя и аз тази тъй мерзка и долна песен, та да се включа и аз в хора, немой тъй да стоя настрана от джамбурето. Изслушах я, както винаги слуховете за това колко зле и колко е ужасна песента се оказаха силно преувеличени и си отдъхнах. Не за всички, които се правят на пишман разбирачи в момента и гнусливо бърчат носле, защото ако отделят някоя добра дума, може и да им стане нещо. Успокоих се, че ще ни представя приятна песен с универсално звучене. ... След това се сетих за Поли Генова и за Кристиян Костов (четвърто и второ място) и за това как и те първо отнесоха пет вагона хранилка, след това като стигнаха високо в класацията - о, чудо, изведнъж вече им бяха много хубави песните. Та така...

#4 Xaoc 13.03.2018 в 12:30:53

Песента е ОК, некои хора просто искат пак да гледат киликандзерите от Лорди

#6 follow_the_cash_flow 13.03.2018 в 20:49:11

Посредствена и тъпа песен, но точно това е стила и духа на евровизия. За няколко десетилетия история доказва, с малки изключения, че не може да изкара комерсиални чартхитове, нито световни звезди. Още по-малко пък стойностна музика. Парад на посредствените мелодии и аранжименти.

Новините

Най-четените