Над 30 учители напускат Класическата гимназия

35 учители от Класическата гимназия в София са подали заявления за напускане, след като техен колега почина след тежка среща с родители за преместването на сградата в кв. Модерно предградие. Днес в НГДЕК е обявен ден на траур заради внезапната смърт на преподавателя по немски език Бойко Атанасов.

Повече от половината учители са депозирали своите оставки пред директора Мариела Папазова, съобщи пред Дарик Марта Методиева, учител по латински език.

„Фактите са такива - 35 учители са подали заявления за напускане на директора. Тя ще реши дали да ги изпълни или не, те се водят подадени. В понеделник въобще не ясно какво ще се случи, какво правим с учебния процес, къде го провеждаме, това е друга тема", обясни тя.

Междувременно този следобед учители от гимназията, заедно с ръководството, са направили опит за нова среща в Министерството на културата, което е принципал на НГДЕК, но Вежди Рашидов е отсъствал.

Рашидов издаде заповед гимназията да се върне в ремонтираната си сграда в крайния квартал Модерно предградие, но ученици, родители и учители настояват занятията да продължат да се провеждат в сградата на 13 ОУ до Женския пазар.

Заради конфликтите за това къде да се помещава гимназията и невъзможността за провеждането на нормални занятия, много от родителите възнамеряват да преместят децата си в други училища, допълни Методиева.

#1 Архангел 06.03.2015 в 21:05:01

"Над 30 учители напускат Класическата гимназия" На добър час и приятен ден!

#2 deowin 06.03.2015 в 23:43:28

Не се учудвам, че хора като Архангел биха видяли новината като положителна. Образование, класически езици, учители.. глупости нек'ви. А Рашидов продължава да затвърждава реномето си на некомпетентен вреден идиот, човек, който има толкова общо с култура и образование, колкото хипопотам с фина бижутерия. Не че останаха хора, които дори бегло да се съмняват в това.

#3 Никой 07.03.2015 в 03:29:46

Сега и обиди към министъра - големият въпрос е защо коментиращите срещу Рашидов не посетят женски пазар, за да видят "прекрасния дворец" на 13ОУ (поминалата година там имаше около 100 хлапета, ромски представители). Големия въпрос, по който никой нищо не каза: Кой иска да се настани на ул. Баба? Щот ремонт за 2 млн. си е за 2 млн. без значение от некачественото изпълнение.

#4 veselavesela 07.03.2015 в 11:43:43

Някой лапнал милионче от ремонтче Нямаме новина!

#6 vanko 07.03.2015 в 13:54:12

"Над 30 учители напускат Класическата гимназия." Целта е постигната. Не мислите ли?

Новините

Най-четените