Борисов обвини кабинета "Орешарски" за краха на КТБ

КТБ беше умишлено съборена от предишното правителство. Орешарски, Чобанов и Искров са хората, които предизвикаха и допуснаха фалита на банката. Това обяви премиерът Бойко Борисов на среща с българската общност в Германия, преди да се срещне с канцлера Меркел.

Премиерът посочи действията, които държавата е предприела, за да може гарантираните депозити на вложителите до 100 000 евро да бъдат изплатени - предоставянето на заем за Фонда за гарантиране на влоговете.

„Освен това 4 милиарда лева вече са задълженията на НЕК. В същото време стоят и чакат милиони левове неплатени договори на общините. И докато при нас четири години икономическата ни политика беше давана като пример от Берлин пред цяла Европа и света, само за последната една година правителството на Орешарски доведе България до рекордни дългове и фалити", недоволства Борисов.

В Германия той е заедно с вицепремиерите Меглена Кунева, Томислав Дончев и Ивайло Калфин, Цветан Цветанов и Радан Кънев.

Бойко Борисов ще постави въпроса за Северния и Южния газов коридор пред германския канцлер и ще настоява за ясна позиция на Европейския съюз по казуса около „Южен поток".

Новините

Най-четените