Посмали, Кънчо

Няма какво да се лъжем. Българинът разбира от всичко - от тежка атлетика до нано-технологии.

Дай му отвертка и малка ракия за отскок - и той ще ти сглоби чушкопек от ядрен реактор ВВЕР.

Има обаче една сфера на човешкото познание, която българинът е усвоил до съвършенство.

И това е международното положение.

Неслучайно се разтупкаха патриотичните жили на българщината, когато боят настана за върха на ООН - "най-значимата роля на България в световната история след атаката на Константинопол около 1200-та година".

Клета Майка изправя снага пред Великите сили - каква по-благодатна тема за възбуда на електоралните страсти?

За зла врага обаче кандидатурата на Ирина Бокова "бухваше" толкова отдавна, че най-накрая вкисна.

Не помогна особено и ведрото й присъствие на военния парад на Путин след анексирането на Крим.

Колебанието на София да я номинира отначало беше атакувано с нежни намеци, но отскоро премина в преки заплахи.

И така до момента, в който PR-щаба на Бокова командирова на амбразурата Кънчо Стойчев - най-известния социолог сред голфърите и най-известен голфър сред редовните абонати на килимчето в КТБ.

"Тука става дума за национално предателство. Тука става дума за Левски и Ботев, тука става дума за България!", каза той пред "Шоуто на Слави".

"Дай да ги принудим, бе", тропна по масата домакинът, който и без това вече готви революционна подписка за референдум.

"Те сами ще се принудят, дано нещата преминат без грубости", многозначително отговори Кънчо Стойчев.

Ако спечели Бокова, печели за себе си. Ако загуби, ще загуби заради световната конспирация. Ако не бъде номинирана, обаче, ще играе дебелият край на тоягата.

Сега стана ли ви ясно? Залогът е висок, а в Москва не вярват на сълзи. За да не остане неразбрана, Ирина Бокова е мобилизирала голямата потребителска кошница - от Гоце до Соломон Паси.

Само че да сравняваш лидерските амбиции на номенклатурата с борбата за освобождение на България, е меко казано евтин трик.

Също толкова евтин, колкото да щамповаш хан Крум върху "патриотично" долнище на анцуг, или да ревеш на стадиона "Фалос за Левски", понеже си фен до гроб на ФК "Паламуд" - Мичурин.

И в двата случая вкусът от калната пропаганда остава за дълго.

И не се учудвайте, ако случайно братски Виетнам реши да номинира Ирина Бокова за ООН.

#1 AlahAkbar 05.02.2016 в 02:18:21

Много гнусно, типично за комунягите. И продължават да нахалстват тия отрепки долни!!!

#3 glavsek 05.02.2016 в 14:04:52

Наистина няма лошо българка да оглави ООН,но Кънчо и Слави пресолиха супата!

#4 beneamin 05.02.2016 в 15:51:58

Уважаема г-жа Сребрева, посочените от Вас статии са подбрани съвсем избирателно и не представляват по никакъв начин международните мнения и експертни оценки на работата на Ирина Бокова начело на ЮНЕСКО-за баланс: ето малък подбор на англоезични публикации по въпроса (българските са многобройни, но повече за прозхода, не работата и): Member of Top Communist Nomenclature Shortlisted for Highest UN Post - International Affairs Forum http://www.ia-forum.org/Content/ViewInternalDocument.cfm?ContentID=8472 --------------------------- Can Unesco ever recover from Irina Bokova's disastrous rule? http://www.politics.co.uk/comment-analysis/2013/08/28/comment-can-unesco-ever-recover-from-irina-bokova-s-disastro ------------------- Frontrunner for top UN job exaggerates biography http://m.welt.de/politik/ausland/article150296745/Frontrunner-for-top-UN-job-exaggerates-biography.html ------------------------------------------------------------ UNESCO Scandals: Director-General Irina Bokova Manipulated Recruitment Procedures to Appoint Protégé with Fake Qualifications as Her Assistant Director-General https://bivol.bg/en/unesco-scandals-director-general-irina-bokova-manipulates-recruitment-procedures-to-appoint-a-protege-with-fake-qualifications-as-her-assistant-director-general.html ---------------------------------------------------------- UNESCO Chief Spent Millions in Manhattan http://www.tol.org/client/article/25491-bulgaria-unesco-bokova-bivol.html ----------------------------------- Bulgarian Prime Minister “Supported” UNESCO Chief with EUR 170,000 https://bivol.bg/en/bulgarian-prime-minister-supported-unesco-chief-with-eur-170000.html ------------------ Bulgarian UN Official’s $ 3 Million Property Questioned https://www.occrp.org/en/daily/4822-bulgarian-un-official-s-3-million-property-questioned ---------------------------------------------------- U.S. urged to oppose Bokova’s bid to head UN post over pro-Hamas bias http://www.unwatch.org/u-s-urged-to-oppose-bokovas-bid-to-head-un-post-over-pro-hamas-bias/ ------------------------------------------- A FAMILIAR “NEW FACE” AT UNESCO http://spectator.org/articles/40776/familiar-new-face-unesco ------------ И български превод на една от горните публикации: http://www.faktor.bg/novini/svjat/66060-mozhe-li-i-dasteryata-na-gyobels-da-stane-generalen-sekretar-na-oon.html

#6 Оби Уан 05.02.2016 в 17:03:21

glavsek | 05.02.201614:04 Наистина няма лошо българка да оглави ООН,но Кънчо и Слави пресолиха супата! ......................... Прав си, но има причина, и тя е прост анализ на това какви са шансовете на всяка от двете дами! Аз лично за мен си го интерпретирам по следния начин, използвайки футбола и знаменателната 94-та: Ако тогава бяха поискали България да издигне ЕДИН (само) кандидат за Златна топка и кандидатурите бяха Стоичков и Боримиров например... Кой щеще да е по-добрата кандидатура за България. Факт е че срещу Камата можеха да се извадят много повече "кирливи ризи", но... Г-жа Георгиева има МНОГОКРАТНО по-малък шанс да бъде избрана в сравнение с г-жа Бокова - за това става въпрос!!!

#7 deowin 05.02.2016 в 17:49:05

>замеряте с кал Посочването на калните петна по нечия особа не е същото като замеряне с кал. В случая калните петна са многобройни, големи и стари. Да, Бокова е образована, компетентна и опитна. Това не я прави необходимо подходяща за обсъжданата кандидатура. Също така е тъмночервен кадър с купища съмнителни обстоятелства, много от които са посочени в статиите от коментара на beneamin. Това по-скоро я прави неподходяща за обсъжданата кандидатура.

#8 AlahAkbar 05.02.2016 в 17:58:34

Подходяща е само за безродната пета колона на Русия у нас, както и за съветските и господари!!! И стига с това натякване, при доказани факти за непригодността и не само за посочения, но и за заемания от нея пост. А какво да кажем за финансовите и изпълнения, или за конфликтите и на интереси, за това , че е част от КГБ и до ден днешен? Или и това е кал само... Учудва ме отсъствието на проруските тролове тук, явно нещо по-важно са им спуснали господарите да бранят.

#9 VK 05.02.2016 в 18:54:37

Г-жо Николова, Не знам що ми се струва, че тия 26 години сме на някакво дередже, точно заради такива като вас. Щели се обединяват в неква кауза, да пратат некой си, некъде... Замеряли ги с кал....ама те си били кални и преди това, май. И да кажем, че стане таа, дето са я намислили другарите. Ми ако после не наши , ами чужди почнат да вадат кирливи ризи, кой ще обере срама? Вие ли? Или другарите от Москва, дето толкоз напъват? Не! Точно България ще е тази, дето ще го отнесе и ще стане за резил пред цял свят. Ако "оная тоалетна" само в Брюксел я видяха, то тоа .... пред цял свят ще се показва.

#10 Rodrigo Diaz de Vivar 05.02.2016 в 19:40:10

@deowin "Бокова е образована, компетентна и опитна. Също така е тъмночервен кадър с купища съмнителни обстоятелства..." Що, Кристалина не е, така ли? Ти от Марс ли падаш? За задгранична специализация през 1987 са избрани само трима души. Румен Гечев, Стати Статев и Кристалина Георгиева. Първите двама са, документално доказано, секретни сътрудници на ПГУ-ДС, отдел 10 [агенти "Економов" и "Стойновски"]. По принцип, имаш ли представа какво представлява отдел 10? Та, кое те кара да мислиш, че двамата са секретни сътрудници, а Кристалина не е? Особеността е, че Кристалина Георгиева успява да се добере до Световната банка и е повече от нормално нейното досие да е засекретено от НРС и до настоящият момент, на основание два члена от Закона за досиетата, защитаващи агенти от особена важност за националната сигурност. Та... същата комунистическа продукция е и тя.

#11 VK 05.02.2016 в 20:07:20

Баце, Не ми вади конспиративни теории, кой какво може да е бил, ама никак не е сигурно, още повече, че затръшваш хептен вратата с това "засекретени", "особено важни за НС " и т.н., демек - вервай ми , щото не мое да докажеш противното Земи прочети поне некой от линковете по-долу , па после ръси мозъци!

#12 Виктория Пенелопова 07 05.02.2016 в 20:14:30

Емилия Николова, що не го духаш, без извинение!! Какво са 25 години, които, явно не са ти понесли добре, в сравнение с неописуемите 45, когато се е пръкнала, възпитала, обучила, предала България др. Бокова?? А, да, забравих - и осъществила предателски коитус с братска русия, отпред и отзад, за да пребъде комунизмът навеки!! Уви............................НЕ БУДЕТЬ!!!Но пасаран, за да ме разбереш по-добре, др. Емилия! Току що чух, нещо, казано от Джон Галиано - "да бъдеш себе си е ЛУКС". Др. Бокова предпочете да инвестира в апартаменти в Ню Йорк и в тъпи тролове като теб. Не й се получава. Няма опция да и гледам противната мутра в ООН!

#13 deowin 05.02.2016 в 20:49:48

>Що, Кристалина не е, така ли? Как това какъв бил някакъв друг човек има отношение към това каква е Бокова? Какво, ако се окаже, че Кристалина Георгиева е сериен убиец, това според теб някак си би променило обстоятелствата около Бокова ли? Апропо, аз дори не споменах нейното име - защо реши, че твърдя или си мисля нещо за нея, че да ми задаваш горния въпрос изхождайки от позицията, че съм предположил нещо конкретно за нея - в случая, че не е червен кадър? Обсъждахме Бокова, не Георгиева. Не защото мислим втората за ангел, не защото се скатаваме и й спестяваме критиката, не защото предполагаме някакви измислени от теб неща за нея, а просто защото не е обект на този разговор. Така че хайде стига с тоя бой на негри. Твърде уморен аргумент е. Остави го да умре веднъж завинаги. Според мен е сериозна обида за собствения ти интелект да прибягваш към толкова евтина, банална и логически грешна реторика.

#15 Rodrigo Diaz de Vivar 06.02.2016 в 04:47:47

@deowin "Как това какъв бил някакъв друг човек има отношение към това каква е Бокова?" В статията се обсъжда кандидатурата на Бокова. Алтернативната кандидатура е тази на Георгиева. В тази връзка, Кристалина Георгиева също е част от обсъжданата тема. Очевидно е, че webcafe участва в интензивната в последните дни кампания на Кристалина Георгиева по очернянето на конкурентната кандидатура. Забележи, аз не определям Бокова като удачна кандидатура, но в момента сме на етап "ами вие защо биете негрите", както ти подчерта. И, с посочването на "калните петна по нечия особа", а не посочвайки петната по другата, косвено се мъчиш да ни убедиш, че такива няма. Влизаш в стереотипа. Стар прийом на "платената" журналистика. Това отговаря ли на въпроса ти в началото на поста ми?

#16 SamVaims 06.02.2016 в 21:04:13

РОДРИГО >В статията се обсъжда кандидатурата на Бокова. О.К. Обаче ми кажи как е възможно тя да бъде чак толкова нагла бидейки министър в кабинета на Жан Виденов!!! дето в една нормална държава само заради този факт биха и лепнали едни 20 години строг тъмничен. Епичната Й велика издънка в Юнеско /приемането на Палестина/ е показателна за неините качества като дипломат. Генерален секретар на ООН . ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ООН. Та тук влиза и Съвета за сигурност. Да вкараш русофил на този пост е точно като да пуснеш педофил в детска градина.

#17 deowin 08.02.2016 в 20:24:55

>В статията се обсъжда кандидатурата на Бокова. Алтернативната кандидатура е тази на Георгиева. В тази връзка, Кристалина Георгиева също е част от обсъжданата тема. ОК, Кристалина Георгиева може би трябва да е част от обсъжданата тема. Друг интересен факт - слоновете имат хоботи. И двете твърдения все още по никакъв начин не са отговор на въпроса ми - как това какъв бил някакъв друг човек има отношение към това каква е Бокова? >в момента сме на етап "ами вие защо биете негрите" Не, не сме. Ти си на този етап. Не употребявай множествено число, където следва да е единствено. >косвено се мъчиш да ни убедиш, че такива няма "Косвено"? Тоест, не съм казал дори дума за Кристалина Георгиева, не й споменавам името даже, което според теб означава, че косвено твърдя доста конкретни неща за нея, които дори намери за необходимо да опровергаваш? Само не става ясно защо реши, че косвено твърдя нещо точно за Кристалина Георгиева, вместо за хранителните навици на испанския ребрест тритон - все пак и тритона не го споменавам, така че може би инсинуирам нещо за горкото земноводно.

#19 TheRock 11.02.2016 в 11:01:19

Причината за НЕПОДКРЕПА, не само на Бокова, но и на Сталина комунистката е много прост. Те са елементи на кървавочервеното комунистическо минало, предрешило се набързо в цветни демократически дрешки.Те никога нищо не са свършили за България и за който и да било, а са използвали положелието си и момента за да се облагодетелстват лично, допринасяйки по този начин за сриването на международните институциии до такава степен, та те да изглеждат по този плачевен, компромитиран и безлисен начин по какъвто изглеждат сега. Кризата на доверие в ЕС, ЕК, ЮНЕСКО, ООН е личен принос на позорища като БОКОВА И КРИСТАЛИНА, примъкнали се в тези места, с връзки и далавера, за която много повече би им прилягал затворническия пейзаж.

Новините

Най-четените