Бий, за да те уважават

Отдавна в Брюксел гласно и негласно се говори, че сме непослушното дете на съюза, че са ни пуснали да влезем неподготвени и че няма да видим Шенген, докато не се справим с хроничния недъг, наречен корупция и организирана престъпност.

Говорят, но кой ли ги чува. Да, ние сме лошите деца на Европейския съюз.

Те мислят какви санкции да наложат на Русия заради Крим, ние се противопоставяме вкупом - и управляващи, и опозиция. И претопляме дългогодишната опорна точка как да си купим нови/стари изтребители, защото, видиш ли, Москва можело да стане заплаха за НАТО.

Те замразяват „Южен поток", ние продължаваме да работим по газопровода, даже искаме да направим така, че тръбата през българската територия да се води на хартия като интерконекторна връзка, тоест - да не попада в изискванията на Третия енергиен пакет за достъп на трети страни.

Те пишат редовни доклади, в които основната линия е една и съща - няма осъдени за корупция по високите етажи на властта. Ние вкарваме политици в съда, за да им изчистим името.

Те ни съдят заради перките на нос „Калиакра", защото били в някаква си НАТУРА 2000, ние искаме да застроим Странджа и да превърнем Пирин в конкурент на Алпите.

Те ходят с колело на работа, ние леем асфалт и бетон. Те спорят да има ли Европа на две скорости, ние съживяваме комунистически заводи като „Химко" и продаваме стратегически компании като „Булгартабак" на неизвестни граждани.

Последни сме във всичките им класации, но това изобщо не трогва никоя власт. Лошото дете не разбира от приказки. Освен ако не му бръкнеш в и без това празния джоб.

Ето че Европейският парламент препоръча на Европейската комисия да помисли по следния въпрос - да спре или не финансирането за България. И дали там изобщо е възможно в България да усвояват европейски пари по правилата?

Звучи прекалено меко и дипломатично. Дали не е време за малко груба сила, за да започне лошото дете да ги слуша. Ако не - да ходи в Евразийския съюз.

#1 Оня Дето Го Трият 03.04.2014 в 21:08:15

Ми това е, народа си е азиатски и така си му харесва. Праща си децата в Германия да учат или да мият чинии, но си иска България да е в Азия. То и за повечето коментиращи в тоя сайт Европа е мръсна дума. Няма ли как да ни преместят в Монголия или Таджикистан, където ни е мястото всъщност, па на тая територия да се насели от по-цивилизовано население

#2 stomaneniq 03.04.2014 в 21:40:51

Ако не - да ходи в Евразийския съюз. === Там ни е мястото. 1 народа иска с Русия 2 ес е съюза на содомитите и е вреден БРИКС и Евразия на дона на ес е просто рай за държави като нас. Явно се чудят от къде да щипнат за украйна не че много им се дава, но Русия ги постави в шах.

#3 stomaneniq 03.04.2014 в 21:42:02

Много ми е смешно как се опитват разни 3-то разрядни писачи от тази дупка на интернета наречена сайт уебкафе се опитват да изкарат кочината ес като някаква награда.

#4 BatJango 03.04.2014 в 23:31:27

охо-хоо stomaneniq, много ти е лепкава аргументацията,бе.. кой народ иска с Русия, бе ? И кво значи с Русия? Те и сега си ни работят както им е угодно, ма ти искаш да е съвсем откровено, така някак си, по сибирски, с дъх на водка във врата,а ? Дали осъзнаваш, че евразийския съюз, дето толкова се подмокряте само при споменаването му, е нищо повече или по-малко от неприкрита форма на диктатура, кремълска такава. Народът искал с Русия... бе айде, бе....

#6 Никой 04.04.2014 в 01:11:04

Въпросът за истината е сложен - содомитите на ЕС или джудистите на Русия? 1. Европа ни санкционира, защото сме корумпирани... Но откъде идва корупцията. Преди няколко години (преди ЦЕЦКО да вземе властта) тя беше значително по-ограничена или поне не беше оправдание за тотална немърливост (имаше неща след вземането на дадена обществена поръчка). Съвсем наскоро установих, че в България човек може да защити правата си по съдебен път, докато европейските институции ти казват нещо и заебават тотално българите (на база институционална корупция, сигнали може да не се приемат и затриват - говорим за европейския омбудсман). Казано по друг начин централните европейски институции учат как българите да крадат европейски пари, за да са си плащат лептата, че животът в Брюксел не е евтин... 2. Втория полюс - Русия на силовите групировки. Там всичко е контролирано и контрола е тотален, но същите джудисти са изградили такава канализирана система, че съществува като втори правов ред. В този случай един руснак се чувства значително по-свободен в недемократична Русия отколкото един българин в корумпирана България С други думи сами сме си виновни - много се влияем от медийните писания - журналята крадат и се корумпират докато не изберат грешната страна и не им подпалят колата и след това се вайкат, че са в клетка, която сами са си направили.

#7 Rowan 04.04.2014 в 09:21:22

Политиката на извиване на ръце с финансови механизми, за постигане на външнополитическа ориентираност, се считаше за руски патент. Разлики между руското и европейското извиване на ръце има, но приликата е една: да се наведем, та да ни го… И в двата случая сме от страната на булката, само не разбирам, защо някои журналисти се радват, че Евросъюза ни навежда, пък било то и с човеколюбиви мотиви? Както си измисляха хиляди пречки за да не ни пуснат в Шенген, при условие, че отдавна бяхме изпълнили всички технически изисквания, а не смееха открито да си признаят, че се страхуват от нашествието на родните мангали, така и сега точно се сетиха, че сме корумпирани и т.н. Досега не им пречеше, сега се сетиха… Защо ли? Ами защото Евросъюза изобщо не го устройва България да води самостоятелна външна политика. Ако искат да ти намерят кусури, за да те пляснат през пръстите с линията – винаги ще ти намерят. Путин ли? Путин поне не е йезуит. Открито си казва, какви са му интересите и ако теб не те устройва, ти тегли една майна. Той държи кранчето, като ожаднееш, пак ще му клекнеш. А Евросъюза какво по-точно държи? Фондове, които се реализират основно от техни фирми (или местни протежета), та да си приберат обратно главницата – що си мислите, че „турската“ фирма спечелила единия лот на „Тракия“ не е протеже на фирма базирана в Германия? Държи и клонове на компании посредници в търговията и енергоразпределението, които не че не трябва да са частни, но не е задължително да са техни. А тази заплаха за какво може да послужи? За проверка наличието на топки в родните политици. Наведат ли се пред евросъюза, ще се наведат пред всекиго. Разликата между гей и педераст е, че първото е състояние на духа, а второто е състояние на г*за. Слабо ме интересува сексуалната ориентация на нашите политици, но състоянието на духа им засяга развитието на страната ни като цяло.

#8 янаки 04.04.2014 в 09:40:28

Сутринта по новините на Националното радио чух нещо, което е е духа на темата на статията. Става дума за телефонен разговор между руски дипломат и чиновник от ЕС. Човекът от Брюксел предложил на руския дипломат, като са започнали с Кримския поуостров да си вземат обратно и Румъния, и България. Руският дипломат му заявил, че ред на ЕС е „да им сърба попарата”.........

#9 sim4o 04.04.2014 в 09:46:50

" Оня Дето Го Трият | 03.04.2014 21:08 ... па на тая територия да се насели от по-цивилизовано население ... " ------------------------------ Отдавна се писа, ЗА ТОЗИ ВИ ПЛАН относно България ..

#10 паяка 04.04.2014 в 11:17:37

Извиването на ръце не е от днес. Още през 1949 г. Западът създава КОКОМ – Координационен комитет за многостранен контрол на износа – единна западна стратегия в търговията с технологии. Целта е да се ограничи достъпа на страните от източния блок до съвременни научни постижения. След 70-те години КОКОМ и най-вече САЩ затягат още повече контрола, особено върху модерните технологии.

#11 delight 04.04.2014 в 12:52:01

В духа на заглавието - Да ни бяха били, имаше минимална надежда да се научим на ред. Сега само ни "таковат", а както се оказва, на някои им харесва "таковането".

Новините

Най-четените