Кой ще му пипне мускула...

Лидерът на БСП Сергей Станишев покани Георги Първанов на първия ред на следващия партиен конгрес. По-рано Първанов се самопокани на последния ред - "за да усети атмосферата".

Двамата поотделно обявиха, че няма да влизат в партийни диалози до 23 януари - дотогава Първанов е държавен глава. Но има достатъчно трети, четвърти, пети лица, през които да си говорят.

Станишев отговори на критиките на Първанов, че БСП се нуждае от промяна. "Извършваме я вече 2 години доста последователно". Очевидно Първанов смята, че новото летоброене за БСП започва от него. Бойко Борисов вече го легитимира като достоен противник, сиреч и бъдещ партньор. Знаем, че в политиката, и във футбола, и в тениса, и на карти Борисов играе само с най-добрите...

Изглежда, лидерският пост в БСП ще се разиграва през призмата на мержелееща се бъдеща власт. Активните поддръжници на Първанов в партията се разбират прекрасно с Борисов - като Румен Петков например. Първанов и Борисов споделят и общи приятели сред бизнеса.

Тези, които работят вече за място на трибуната на Първанов, ще улеснят и лидера на ГЕРБ и министър-председател. Преди години, когато се избираше председател на БСП, Иван Костов беше казал: "Моят кандидат е Георги Първанов".

Дали да не попитаме сега премиера и лидер на ГЕРБ кой е неговият кандидат за БСП? Вариантите за отговор са два - или да се тросне "Не ме занимавайте с глупости. Да си се оправят в тяхната партия...", или - само ако е в настроение, да отговори: "Вече ви го казах".

Може пък Георги Първанов отново да се вижда като акушер-гинеколог на нова тройна коалиция - след редовните парламентарни избори през 2013 г.: ГЕРБ, БСП и ДПС. Мечтите умират последни.

На тези избори ГЕРБ показа мускули, а политиката умря, обяви Първанов на тържествената си пресконференция.

А кой ще Му пипне мускула? Този, който е най-близо до него.

#1 Mavado 13.11.2011 в 12:55:39

Тая статия оставя вкуса на разпален разговор между две махленски клюкарки. Нито казваш нещо важно и интересно, нито поставяш въпроси. Само някакви хаотични съмнения и мисли претворени в нескрита критика.

#2 Чинчифон 13.11.2011 в 13:39:59

Единственият видим резултат от работата на дуета Първанов-Станишев е че изпълниха "демократичната" си мисия за съборят на колене единствената автентична политическа партия на България-БКП.А нейните остатъци да превърнат в дясна,фалшива,милионерска партия.Един исторически срам!

#3 янаки 13.11.2011 в 16:38:35

„....единствената автентична политическа партия на България-БКП.......” ?????????????????????????????????????????????????????????????????????

#4 Чинчифон 13.11.2011 в 17:15:15

Янаки,ще се съглася с различно мнение,стига да науча за друга истинска, автентична българска партия,която да не е филиал на БСП,под прикритие.

#5 Десен 13.11.2011 в 19:08:20

Кой го е грижа за тия паркетни кадрили в партията на комунистите? Ами май никой.

#6 янаки 13.11.2011 в 21:34:38

Не мисля, че е необходимо да се съгласяваш с моето мнение, но БКП не е партия от прехода. Под различни имена тя е част от политическия живот на България до момента, когато забрани останалите „автентични” партии и стана единствена. Иначе излиза, че Строителите на съвременна България след Освобождението до 1944 година са били учредители на партии-ментета. Да не ги изброявам. Прочети Симеон Радев.

#7 Чинчифон 14.11.2011 в 13:40:01

Янаки,при възможност ще прочета Симеон Радев,но се съмнявам,че това ще промени мнението ми.Дресиран съм да вярвам на безспорни факти,на точни доказателсвата и преди всичко на обективните закони на природата.В този смисъл съм фен на ентропията,която на политически език може да се нарече комунизъм.За това съм убеден,че БКП е автентична.Тя не е партия,създадена да обслужва различни интереси на частни собственици.А тъкмо обратното!

Новините

Най-четените