Не ни харчете парите

Кучетата лаят, керванът си върви ... само дето ние плащаме. Всяка минута от Народното събрание, излъчена на живо по БНТ и БНР, се покрива с хиляди левове от нашите данъци.

Това е единственото следствие от предизвестеното упражнение по демокрация, наречено вот на недоверие. Дори премиерът Пламен Орешарски не можа да разбере защо искат да го свалят - не чул никакви аргументи.

Който е слушал, е разбрал, че диария не се лекува с клизма, че ГЕРБ са "мароканските скакалци на историческото време на България", а "Атака" - "стайно цвете", без което държавата рухва.

Още по-философски бе т.нар. дебат за отстраняване на Михаил Миков от председателския пост на парламента, където бе разяснено, че физическото тяло може да е в пленарна зала, но астралното да броди надалеч (с някоя блондинка на някой плаж например...).

Явно всеки път, когато започне излъчване на живо по БНТ и БНР, законотворците се обживяват - (да не се бърка с одухотворяват).

Но всуе се напинят да счупят тъпомера. В часовете преди обед, когато голяма част от пенсионерския електорат на БСП е пред телевизорите, вървят нонстоп сериали и бременността на някоя от героините е къде-къде по-любопитна за зрителите от това кой от депутатите къде е ментално.

За жалост, и други не могат да ги гледат - социално слабите, за които бяха предвидени декодери, не успяха и в момента между 100 000 и 200 000 българи са без телевизия, след като аналоговото излъчване отиде в историята.

Така че публиката наистина е малко. Време е да преосмислите пропагандната си стратегия, дами и господа управляващи. С непрекъснато облъчване няма да стане.

Затова предлагаме следващия път, когато депутатите решат да има пряко предаване на говорилнята им по БНР и БНТ, да го плащат с партийните си субсидии.

#2 Феята на Смъртта 02.10.2013 в 22:59:18

Не съм фен на БиБи, нито на ГЕРБ. Та, да попитам- преди тях, къде бяха всички протестиращи сега? Какво сте се разграчили всички- ГЕРБ, та ГЕРБ виновни. Като строшени латерни сте. А преди тях какво беше? Кой беше преди тях питам? Защо не протестирате за всички частни банки които фалираха и завлекоха хиляди хора? Не протестирате за пирамидите, за изгубените пари при инфлацията, за изгубения живот изобщо... За кредитните милионери, за масовата приватизация, за БГА Балкан, за БТК... да продължавам ли още, или забравихте вече тези случки? Давали парламентарния контрол на държавни разноски- голЕм праз! Те източиха цялата държава и оставиха народа по цървули, вие сте седнали да дребнеете. Ама иначе, за отмяна на закона за пушене на обществени места може да се протестира. Българан- евтин на брашно, скъп на трици. Както винаги, впрочем. Е и за това, ще смена тоя хал до Четвърто Пришествие!

#3 mima 03.10.2013 в 12:29:41

Крив Макарон, грешиш! Ако някой взриви 300кг експлозив в НС (докато депутатите са вътре) загубите няма да са просто 0, а ще сме на голям, огромен ПЛЮС.

#4 Борката 03.10.2013 в 13:18:10

Не беее,ти не си фен на ГЕРБ,ти просто си цункал Джиджи под опашката! 8-те млрд дето ги прицункахте за 3г и половина са незначителен проблем,а пиленце?

#5 explorer 03.10.2013 в 13:49:24

@#2 и всички дето питат, защо преди не протестирахте, отговорът е, свърши се. Вече има някаква форма на гражданско общество, което си стъпи на краката и вече 112 дни си стои на краката и вика с цяло гърло "ОСТАВКА"!!!

Новините

Най-четените