Мера според мера

България първа призна независимостта на Македония - на 15 февруари 1992 г. Седем години по-късно кабинетът на Иван Костов призна и правото й да си служи със собствения език.

И изведнъж българският премиер Бойко Борисов заявява, че България няма да признае име на държавата, известна все още като БЮРМ (бивша югославска република Македония), в което фигурира наименованието Македония. Впрочем, досущ същото заяви и президентът Георги Първанов през юни м.г.

Уж нямаше да пречим, а да помагаме по пътя на съседите към ЕС, а се оказахме като гърците.

Мъките на Македония продължават...

За всички, които са забравили, монологът на Дилбер Танас (Руси Чанев) от един от най-добрите български филми: "Мера според мера":

Абре, истина велят нашите стари. Оти Македония я кладели от мъки, от мъки е името Македония останало, Мъкедония - мъки, мъки - Мъкедония...

И подире руско-турската война, Берлинскиот договор стори и ние да пейме на бреговете на Вардара и Бялото море: проклета и триклета да бидеш ти, Европо, блуднице вавилонска, кръвнице Македонска.

Оти Европата раздели Българско на три и остави Македония и Одринско под турско. Но апостолете, начело со Гоце Делчев, бог да го прости, организираха организацията и покрай тия люде некак пофати да витай около мен друг дух - за избавление на моя мил български народ...

Оти кажуваше световниот поет Пейо Яворов: Ден денувам, пътища потайни, нощ нощувам - пътища незнайни, и още..

с благ благувам - вера зарад вера,

с враг врагувам - мера според мера...

Враг ли сме ний на Македония или?

#1 Borracho 08.06.2012 в 14:36:41

Много са тъпи макетата, вместо да се борят с истинския си враг - исляма и гнусните резняци, те се дървят точно на България която най-много им помага и поддържа...

#2 vanko1 08.06.2012 в 15:48:21

ама и ние не правим много умно, като им се дръвчим, не е това умната политика

#4 Шебек Хасан 08.06.2012 в 16:59:39

Не ни е нужна никаква ФироМакедония. И без тези боклуци си имаме достатъчно проблеми. Според мен най-добре е тези хора да бъдат игнорирани тотално. Който знае българските си корени е добре дошъл, който е фиром - дърво и назад.

#6 Гризли 09.06.2012 в 21:13:42

Най-накрая едно Бойково решение, което да ми хареса! Крайно време е да поставим т.нар. Македония на мястото, което заслужава! Не харесвам гърците, но винаги много съм ги уважавал за решението им относно името на Македония! Така трябва да се отнасяме към тях - щом крадат история от всички, щом така безочливо лъжат и си измислят, щом продължават да ни плюят в лицето! Не е нормално по този начин да плюят върху нас и държавата ни, а ние само да се правим, че не сме разбрали! Едно добро начало е да ги блокираме за ЕС, докато не започнат да се държат като добри съседи!

#7 My Majesty 10.06.2012 в 10:28:49

Гризли | 09.06.201221:13 "Най-накрая едно Бойково решение, което да ми хареса!" Това НЕ е Бойково решение, а просто логорея, отправена към някакво си македонско журналистче. Б.Б няма смелост да провежда твърда политика по отношение на така наречената Македония, защото "американските братя" ще го стиснат там, където го държат чрез миналото му.

Новините

Най-четените