Ти ли ме бутна или сам си паднах

Да бъде или да не бъде Патриотичният фронт във властта - това е въпросът, който уж трябваше да разклати кабинета, но всъщност ще разпилее Фронта.

За втори път Патриотите блъфират без козове в партия със заклет картоиграч. За втори път поставят малоценни ултиматуми и губят служебно на собствен терен. И за втори път си позволяват да паднат в поза партер и от студиата на сутрешните блокове да молят по-големия коалиционен партньор да си вдигне телефона. За да увиснат като паяци в неловко мълчание.

С нула законопроекта и милион и едно желания по кадровите въпроси Патриотите изгубиха единственото си оправдание за срамежливия годеж с властта.

Досега най-високият политически пост на Валери Симеонов беше председателството на бургаския Общински съвет. Скоро обаче Симеонов ще осъзнае, че Народното събрание не е Културният дом на нефтохимика.

Не отива на професионален политик да губи играта на нерви и да си позволява да го обработват по тънки струни като мъжка чест и бойна слава.

Пък и не му отива да се предоверява на политическите си родственици (особено като човек, веднъж кумувал на Волен Сидеров). Готови сме да се обзаложим, че не е била негова идеята ПФ да предложи Божидар Димитров за министър на туризма.

За разлика от Симеонов Красимир Каракачанов знае две и двеста в политиката - за половин година се сдоби с личен евродепутат и успя да възкреси партията си от маргинален играч до крепежен елемент на властта. Пък и е доказал, че му е слаб коалиционният ангел - от Гергьовден до "Лидер", през РЗС, та до "България без цензура" и така - до края на света.

Фронтът се опита да си осигури застраховка "Атака" - хем да е на власт, хем да не носи отговорност, но се оказа в положение без полезен ход.

По-лошото е, че е на път да изгуби легитимност дори пред непредубедената публика. Пред собствения си електорат.

#1 bobb2003 26.11.2014 в 20:55:51

Мдаааа,а авторката явно е от лудите фенки(според проучване 2/3 от избирателите му са жени от 30-60г.) на "заклетия картоиграч" Ал Тиквоне и сигурно редовно се възбужда при вида му на екрана

#3 dedo adji 26.11.2014 в 23:29:04

Патриотичният фронт не е паднал докато има монолитна парламентарна група. Най-много да се отцепи Каракачанов, той си е известна фурнаджийска лопата. Да му мисли Бойко. При предния кабинет продаде Атака, която в началото го подкрепяше безкористно и остана да го крепи ДПС.Сега продава ПФ за едно потупване по рамото от Дол. Като се пукне по шевовете РБ, както си им е навик, кой ще остане да го крепи? Ами пак ДПС. Ако не падне преждевременно ще повтори безславното управление на Беров. Ега ти постижението за баш мъжкаря.

#4 Leshper 27.11.2014 в 01:48:43

Супер добра статия, точна и остроумна. bobb2003, това "Ал Тиквоне" е типично за трол на комунистите. Ако е така, разкарай се спешно! Не клепай един от малкото наистина добри сайтове!

#5 pixie 27.11.2014 в 09:02:36

"Не отива на професионален политик да губи играта на нерви..." - професионален политик? Твърде от скоро е известна физиономията му. Това, че е успял да се намърда във властта, не го прави професионалист в политиката. Изцепките също, то е ясно. Не ги може нещата още, не е обигран като Каракачанов. Дали ще има време да се изучи?

#7 Оби Уан 27.11.2014 в 15:58:22

За мен лично ПФ са последователни от самото начало. Позицията им е правилна и принципна (още повече ако това е било едно от условията в коалиционното споразумение)... Иначе какво излиза - ГЕРБ не искат на никаква цена, не коалиция, а дори подкрепа от ДПС, готови бяха да не съставят правителство, а ПФ да искат парията на Касим Дал? После ще кажете - аааа, тези се съюзиха с Касим! За едните може, за другите не? Айде холан......

#8 Risperidone 02.12.2014 в 18:20:01

Я пак да изскоча... Примерно тук. Точно толкова ме респектираш, болни ми Пинокио

#9 Risperidone 02.12.2014 в 18:45:09

Така да бъде тогава.

Новините

Най-четените