В момента в Англия няма по-добър от Азар: 4 извода след Ливърпул - Челси

Със специален гол на Еден Азар Челси победи Ливърпул с 2:1 на "Анфийлд" и изхвърли съперника от ЕФЛ Къп в третия кръг на надпреварата.

Това е първа загуба за "червените" през сезона и тяхно първо домакинско поражение от януари насам. То дойде след пълен обрат, тъй като Даниел Стъридж изведе Ливърпул напред с акробатично изпълнение в 59-ата минута.

Влезлият от скамейката Еден Азар си изпроси пряк свободен удар в 79-ата минута, от който падна изравнителният гол, дело на Емерсон.

Съдиите разгледаха ситуацията и с ВАР, за да се убедят, че игралият с глава Рос Баркли не е бил в засада в момента на подаването, а попадението беше зачетено.

4 минути преди края Азар слаомира покрай няколко футболисти на Ливърпул, прекара топката между краката на Алберто Морено и със страхотен шут донесе успеха на своите.

И двамата треньори бяха направили по осем промени в съставите си и както може да се очаква в турнира за Купа на лигата, заложиха предимно на резерви. "Мърсисайдци" изглеждаха по-осакатени от промените, докато Челси успя да натисне от самото начало.

Следват само два дни почивка за съперниците. В събота те се срещат отново, този път на "Стамфорд Бридж" в мач от Висшата лига, само че вече ще бъдат с титулярните си единайсеторки.

Каква е добрата новина за Ливърпул и лошата за Челси след снощния резултат проверяваме в галерията с 4 извода от мача.

#1 Sancho Pansa 28.09.2018 в 07:47:11

Доста тенденциозна статия в полза на челси. Ливърпул бяха доста по-добри. Отправиха много повече удари към вратата на сините. Сигурно списвача е гледал някой друг мач.

Новините

Най-четените