Не просто отбор, а футболен Ролс-Ройс

Този отбор няма как да видим на терена заедно. Освен ако някой дубайски шейх не реши, че е време да смени любимия си Ролс-Ройс с футболна играчка от най-скъпите играчи в историята.

Това са 11-те, за които са дадени най-много пари, подредени по постове. Най-скъпите десен и централни защитници в историята са бразилци, и тримата бяха на световното! Алвеш, Силва и Луис обаче не предотвратиха катастрофата с 1:7 от Германия, така че парите не гарантират победи.

Гарет Бейл и Кристиано Роналдо са заедно в Реал, но Атлетико ги изпревари за титлата на Испания. Сега зад гърба и е и Хамес Родригес, но... да видим.

В тези 11 има ляв защитник за 37,4 милиона евро, който още не може да влезе в кондиция... според Луис ван Гаал. Люк Шоу постоянно получава травми, защото подготовката на холандеца в Манчестър Юнайтед била много тежка.

Общата им трансферна цена е около 661-665 милиона евро, като има леки неясноти около точната сума за Бейл. Освен това сделките са пресметнати в евро според курса към момента, в който са станали. А той е различен през годините, както са различни и договорките между клубовете. Някои са в британски лири, други в долари, трети в евро...

Но колкото и условност да носи, 11-торката изглежда точна. Подредени в схема 4-3-3, ето ги най-скъпите по постове.

Новините

Най-четените