Време е за дерби Арсенал - Челси: Прогнози за VI кръг

Феновете на Тотнъм сигурно са на седмото небе. Отборът им е най-високо класираният лондонски тим във временното класиране. Удържа на напора на Ливърпул, който покори „Емирейтс” и „Стамфорд Бридж”…

Но в събота цял Лондон и половината свят ще гледа към дербито Арсенал – Челси. Дерби, което в последните години бе наситено с напрежение заради враждата Арсен Венгер – Жозе Моуриньо, но „синият автобус” вече е с италиански шофьор.

От свирепо дерби с хапливи реплики, атмосферата около двубоя вече е малко по-спокойна, ако може да има нещо спокойно, свързано с името на Антонио Конте.

Най-големият страх на „Емирейтс” може би е да видят щастливият италианец да подскача наляво-надясно след головете на Челси, но Арсенал се намира в добра форма.

Шест мача без загуба във всички турнири, четири от които спечели. Вкара по четири в последните си два. Арсен Венгер изглежда готов, но отново без нападател. Толкова години начело и в половината от тях не успя да намери сигурен човек в нападението.

Оливие Жиру пак не е убедителен, Дани Уелбек още е контузен, а Лукас Перес все още не е навлязъл в оптимална форма. Но пък с халфова линия, която разполага със Санчес, Йозил, Джака, Касорла и Уолкът, Венгер може да компенсира.

В Челси нямат подобни проблеми – пет гола в пет мача за испанеца. А като си спомним начина, по който тормози защитата на Арсенал в последно време – изгонването на Габриел, победният гол в последното гостуване на „Емирейтс”

Не, не, този двубой няма да е спокоен. Арсенал има да си връща. Ще очакваме голове, ще очакваме картони, ще очакваме корнери. Това са залозите за дербито, на които бихме заложили ние.

За останалите мачове и още коефициенти – може да видите в галерията.

Новините

Най-четените