Майсторството и класата победиха проклятието: 6 извода след България - Франция

България вече окончателно остана на четвърто място в крайното класиране на група "А" в квалификациите за Мондиал 2018, след като загуби с 0:1 срещу Франция  на „Васил Левски".

Единственото попадение вкара Блез Матюиди, а това поражение прекъсна 85-годишната серия на "петлите" без успех у нас, където имаха шест поражения и едно равенство в последните си седем визити.

Двубоят в София се разви изцяло по вкуса на селекцията на Дидие Дешан, а гостите, без излишно да блестят, сториха необходимото и играха на сигурно, знаейки много добре, че ситуацията в групата е сложна.

Петър Хубчев не можеше да разчита и на някои основни състезатели и закономерно момчетата му допуснаха първо поражение у дома от почти две годни насам.

Националите ни определено не играха зле. Имаше борба, характер, дисциплина и раздаване на 100%, но просто не бяха по-добри, за да победят, а изпуснаха и единствената си отлична възможност да върнат интригата.

В галерията може да видите 6 извода след мача България-Франция.

#1 mrynmryn 09.10.2017 в 09:42:15

6. Майсторството и класата винаги побеждават характера и мъжеството. Бих оспорил умерено, това твърдение. Според мен не е "винаги", но в конкретния пример разликата в класите беше огромна. Франция в този момент разполага може би с най - много талант в света - повече от Германия, Испания, Бразилия и т.н. (Което въобще не значи, че са най - добрия отбор естествено : ). При по - малка разлика в класите характерът би изравнил везните.

Новините

Най-четените