Суарес посвети головете на враговете си

Звездата на Уругвай Луис Суарес посвети двата гола, които вкара снощи на Англия за победата с 2:1 на онези, които „се подиграваха на отношението ми към футбола".

След две загуби Англия има минимални шансове да се класира на осминафиналите, а Уругвай взе първите си три точки на световното в Бразилия.

„Това беше един от най-добрите ми мачове - заяви Суарес. - За мен това е страхотен момент. Преди няколко дни това ми се виждаше невъзможно. Преди мача твърде много хора в Англия ми се присмиваха и ми се подиграваха заради отношението ми към футбола. Сега е добър момент за мен. Искам да разбера какво мислят за мен след този мач критиците ми. Тези голове бяха за тях."

Луис беше запитан какво е казал на съотборника си в Ливърпул Стивън Джерард след края на мача.

„Казах му да не се отказва - обясни нападателят. - Той е най-добрият футболист, с когото съм ритал. За него това е лош момент. Не харесвам, когато някой е в такова затруднение. Казах му: „Не се отказвай, продължавай, забрави този мач, ти си един от най-добрите."

Селекционерът на Уругвай Оскар Табарес засипа с похвали Суарес след победата.

„Съотборниците на Луис го обичат - обясни опитният треньор. - Радвам се, че се възстанови напълно от контузията и ние можем да разчитаме на него. Всички ние го обичаме. Луис е чудесен човек и е много важен за отбора. Гордеем се с него и сме щастливи, че той е с нас.

„Много сме благодарни на медицинския ни екип, който се грижеше за него. Още от самото начало доктор Пан каза, че Луис ще играе на световното. Но трябваше да сме внимателни с възстановяването му. Решихме да изчакаме и да видим как ще се почувства. Той тренира упорито и много ни помогна в този мач. Казахме му да не се притеснява, ако нещата не потръгнат, но истината е, че се доверявам напълно на Луис, защото той може да решава мачове."

Новините

Най-четените