Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Лампард със сериозна атака срещу съдиите и ВАР

Хари Магуайър можеше да бъде изгонен още в 20-ата минута за това нарушение срещу Мичи Батшуай. Капитанът на Манчестър Юнайтед обаче остана на терена и вкара втория гол за победата с 2:0 срещу Челси. Снимка: Getty Images
Хари Магуайър можеше да бъде изгонен още в 20-ата минута за това нарушение срещу Мичи Батшуай. Капитанът на Манчестър Юнайтед обаче остана на терена и вкара втория гол за победата с 2:0 срещу Челси.

Мениджърът на Челси Франк Лампард нападна съдиите и ВАР за недадения червен картон на Хари Магуайър, когато капитанът на Манчестър Юнайтед ритна без топка Мичи Батшуай.

„Сините“ загубиха сблъсъка с Юнайтед с 0:2 на „Стамфорд Бридж“, като освен нарушението на Магуайър имаше още няколко спорни момента в дербито.

Два гола на Челси не бяха зачетени – първият, заради нарушение на Сесар Аспиликуета, а вторият, заради минимална засада на резервата Оливие Жиру.

„Хари Магуайър трябваше да бъде изгонен, това е ясно. Разбира се, че мачът се променяше – каза Лампард след сблъсъка в понеделник вечер.

Аспиликуета беше бутнат в (гърба на Брендън Уилямс), затова мисля, че голът (на Антонио Рюдигер) трябваше да бъде зачетен.

Нокътят на Жиру беше в засада, но това го разбирам. Това е ново правило.

Не разбирам защо (съдиите) продължават да не гледат мониторите. Те трябва да бъдат използвани.“

„Не беше удар, това беше естествената ми реакция, защото помислих, че ще падне върху мен, затова изпънах крака си. Може би изглежда по-лошо на телевизора, отколкото беше. Не съм се опитвал да го ритам. Мисля, че (съдиите) взеха правилното решение“, оправда се Магуайър след мача.

Челси запази мястото си в Топ 4, но е само на точка пред петия Тотнъм, докато Манчестър Юнайтед се изкачи до седмата позиция, само на три пункта от „сините“.

Най-четените