От Реал до Арсенал: Кой е най-подходящият отбор за Килиан Мбапе

Независимо в кое първенство се появи талантлив млад играч, способен да оказва огромно въздействие на терена, той автоматично се превръща в трансферна цел №1 на топ отборите в Европа.

Класата на Килиан Мбапе говори напълно достатъчно за себе си, а тийнейджърът е сред най-горещите играчи на този летен трансферен прозорец.

В първия си пълен сезон като професионален футболист 18-годишният играч спечели Лига 1 с Монако и игра полуфинал в Шампионска лига, където Ювентус на Масимилиано Алегри се оказа твърде силен за селекцията на Леонардо Жардим.

През изминалата кампания Мбапе изигра 29 мача в Лига 1 и отбеляза и 15 гола, а най-големите клубове са се наредили на опашка за французина, опитвайки да го изкушат с всевъзможни оферти.

Какво обаче трябва да търси той, ако възнамерява да напусне Монако и иска да е успешен?

В повечето случаи младокът партнираше на Фалкао на върха на атаката, а двамата нападатели перфектно се допълваха, като по-подвижният Мбапе нахлуваше често от дълбочина и превземаше празни пространства на скорост.

Така че за тийнейджъра най-подходящ ще е отбор, умеещ да превключва светкавично в контраатака. Както и тим, воден от човек, който знае как да подхожда с подобни нешлифовани диаманти.

В галерията може да видите как би се вписал Мбапе в клубовете, изявили желание да го купят, както и какво би било развитието на футболиста в тях.

Новините

Най-четените