US Open за всеки: Най-култовите кортове на САЩ

US Open започва тази седмица, а в превод името на турнира означава - Открито първенство на Щатите.

Открито, но само за най-добрите професионалисти в света. Там ще е и Григор Димитров, сред тези асове. На кортовете в Ню Йорк ще се преследват победи, купа, както и милиони от награден фонд.

Но из САЩ над 28 милиона играят тенис за удоволствие. Извън светлината на прожекторите и където намерят добро място за това. Не е като да няма - над 250 000 корта чакат желаещите.

Повечето игрища са част от мега спортни комплекси, но има и някои култови места за тенис в Америка, които вероятно не сте чували.

Но си заслужава да видите, макар и само на фотоси. А ако обичате да хванете ракетата, си представете да играете там... До нефтени платформи или край океана с изглед към Голдън Гейт, или пък на тавана на Централната гара на Ню Йорк?

Дори да не сте запален по тениса, вижте снимките и кажете - не ви ли се прииска да сте там по екип и да изиграете един-два сета?

В духа на започващия US Open, вестник "Ню Йорк Таймс" ни пренася с галерията си из тези кътчета история, но и спортно настояще на аматьорския тенис в Щатите.

Новините

Най-четените