Без мажоретки, това е Бока - Ривер!

Симпатичните Бокитас са мажоретният състав на Бока Хуниорс. За непросветените, това е най-титулуваният отбор в света, все още пред Милан, Реал и Барселона по трофеи.

За тези, които не знаят кой мач предстои в неделя вечер, важно е да започнем с уточнението: Това не е Ел Класико на Барса и Реал. Този мач светът нарича Суперкласико, и има защо.

Бока Хуниорс - Ривер Плейт. Историята на една вековна омраза, на големи битки, на лудост на N-та степен в страната, където футболът като цяло е умопомрачение и безгранична любов.

Тази вечер Бокитас няма да се появят на терена. Унизително е те да гастролират полуголи из терена, когато наоколо мирише на война, така гласуваха инчасите на Бока.

На дербито ще има здрави единоборства и вероятно кръв, ще има картони, страст и емоции.

Това издание на Суперкласико ще е странно - без гостуващата публика на Ривер. Аржентина забрани гостуващи агитки от 6 месеца насам и това се отнася за дербито, както и за всички останали мачове. Така, ако гостите вкарат, не се учудвайте на тишината...

Най-големият аржентински вестник "Оле" разигра мача на компютърната игра ФИФА 2014 и Бока спечели с 2:1.

Не е чудно - Ривер няма победа в дома на врага от 10 години.

В класирането Бока е на 12-о място с 12 точки от 9 кръга, а Ривер е седми с 14. Успех на гостите ги праща трети, а загуба качва Бока над тях.

Това вероятно ще е последното дерби на великия Хуан Роман Рикелме за Бока, а може да е звездният час на другата десетка - плеймейкъра на Ривер Мануел Лансини. 21-годишният халф е считан за талант номер едно на клуба.

Без мажоретки и гостуваща агитка, това е странно Суперкласико.

Но не го изпускайте, дори само заради страстта.

Новините

Най-четените