Решават бъдещето на Коутиньо след мачовете с Юнайтед

Бъдещето на Филипе Коутиньо в Барселона ще бъде решено на предстояща среща на ръководството на каталунците. Бившият играч на Ливърпул изпитва сериозни трудности след трансфера си на "Камп Ноу" за 142 млн. паунда през януари 2018-а и бе освиркван по време на двубоя с Райо Валекано у дома.

Все по-усилено се твърди, че Манчестър Юнайтед иска да го върне на Острова, където Коутиньо блестеше ярко с екипа на вечния съперник от Ливърпул.

Според каталунския вестник "Sport", шефовете на "блаугранас" ще се съберат на среща, на която да разискват ситуацията с играча след двубоите с Манчестър Юнайтед от четвъртфиналите на Шампионската лига.

А индикациите са, че бразилецът трябва да направи нещо наистина изключително в предстоящите двубои на Барса, за да спечели отново доверието на ръководството.

Повечето от съотборниците му искат той да остане, но в Барса не могат да си позволят лукса играч от неговия калибър да стои закотвен на пейката, докато получава такава огромна заплата.

В допълнение - треньорът Ернесто Валверде предпочита да играе в схема 4-4-2, а южноамериканецът не се вписва добре в полузащитата, когато му се гласува такава роля.

#1 Дарби 22.03.2019 в 18:06:28

Коyтиньо е велик футболист и беше най-добpия в Ливъpпyл, когато играеше там. Но не е разбрал нещо важно: чудото Меси! Меси според мен е най-великия футболист за всички времена, по-велик от Пеле и Марадона, взети заедно. Но всеки един велик спортист, няма значение кой колективен спорт практикува, не може да е такъв, ако не са съотборниците му. Те са пчеличките – работят за него, величината! Той получава своите награди, защото е велик, а другите само му помагат да е такъв! Или c дpyги дyми, Меси е короната в Барса, а неговите съотборници са перлите на тази корона. Същото беше при Коутиньо – той беше короната в Ливъpпyл, а неговите колеги бяха нейните перли. Защо се разби прочутото трио Меси-Неймар-Суарес? Защото Неймар не желаеше вече да свири втора цигулка, да слугува на Меси. Той също искаше да печели награди, не само Меси да е абониран за тях. Неймар правилно разбра, че колкото и години да стои в Барса, наградите винаги ще ги прибира Меси. Затова той напусна и пое към ПСЖ, за да бъде короната там. Но не същото стана с Коутиньо. Той отиде в Барса и стана слуга на Меси. Няма да получава никакви награди, а и може да го освободят оттам. Коутиньо едва ли ще се върне в Ливърпул, защото няма да му е удобно от феновете - те добре помнят как го боготворяха. Ако Неймар беше останал в Барса, никога нямаше да се сетят, да привличат Коутиньо. Мисля, че Коутиньо сбърка, дето напусна "Анфийлд". Добре виждаме по телевизията всеки уикенд на каква почит са легенди, които живеят в Ливърпул и ходят на мачовете: Далглиш, Фил Томпсън, Ян Ръш, Олдридж, Оуен, Фаулър и др. И Коутиньо щеше да стане като тях, ако беше останал в Ливърпул. Същото се отнася и за Суарес, и Стърлинг.

Новините

Най-четените