Дерби Юнайтед - Ливърпул и шампионски сблъсък Лестър - Челси

Време е за дерби! Манчестър Юнайтед посреща Ливърпул на „Олд Трафорд” в неделя в един от най-очакваните сблъсъци за сезона.

В първия двубой през кампанията двата отбора завъртяха скучно нулево равенство, но в сблъсъците между тях на „Олд Трафорд” неизменно е падал гол във всеки мач от 1991 г. насам.

„Червените дяволи” влизат в дербито в серия от девет поредни победи във всички турнири и без загуба в последните 15 мача.

И въпреки че е втори в класирането с пет точки аванс пред Юнайтед, Ливърпул се намира в доста слаба форма без победа в последните си три мача във всички състезания, като в последните два дори не успя да отбележи гол.

Юрген Клоп ще трябва да стегне редиците, ако не иска да запише още един негативен резултат и да изостане от лидера Челси, който в събота се изправя срещу шампиона Лестър.

През миналия сезон „лисиците” взеха общо четири точки от двете си срещи с Челси, но сега е напълно различно. Конте записа класика над сънародника си Раниери в първия мач между двата тима през сезона, като ще се надява да повтори успеха си и на „Кинг Пауър”.

Какво още ни очаква в 21-вия кръг на Висшата лига? В галерията може да видите превютата и прогнозите ни за всички 10 мача.

Новините

Най-четените