Чакаме събитие в Бразилия

България излиза срещу считания за най-силен волейболен отбор в света Бразилия от 16 часа в мач от Световната лига. Двубоят е в столицата Бразилия, а необичайният ранен час не пречи на огромен интерес у местните.

При тях мачът е от 10 сутринта, но въпреки това билетите са разпродадени. И как да е иначе, когато идва лидерът в групата!

България води с 14 точки, Бразилия има 13, а САЩ са трети с 11. За финалите в Лигата се класират първите два тима.

Днес и утре играем с бразилците, докато Щатите гостуват на Полша за два мача. Важно е да сме поне с равни точки с американците преди последния рунд от груповата фаза идния уикенд.

Тогава ние приемаме поляците във Варна, а те вече ще са отпаднали от играта. Янките гостуват в Бразилия.

За целта ни трябват поне 2 точки от Бразилия, което е равно на спечелването на 4 гейма в двата мача. Разбира се, това при условие, че загубим. Букмейкърите смятат, че сме пълен аутсайдер срещу селесао.

А и селекционерът ни Камило Плачи изигра такава карта. "Ще бъде събитие да победим Бразилия в Бразилия", направи поза на умряла лисица италианецът.

И на него, и на всеки фен на волейбола е ясно, че задачата е трудна. Но не и невъзможна. Преди седмица в Бразилия спечелиха французите - отбор, който нашите победиха два пъти като гости.

Да, раненият звяр е най-опасен. Но и българите отиват без притеснение за мачовете в Бразилия. Какво имат да губят? Лидери са в групата, държат козове в ръцете си, а и играят освободено и приятно през цялата програма на Световната лига дотук.

Върху българите няма напрежение, а и мисълта за народната любов, която ще залее и наши, и поляци след седмица във Варна, дава спокойствие и импулс.

Така че - ние си чакаме "събитието", за което говори Плачи. Каквото успеем да измъкнем от Бразилия е добре дошло. Победа, геймове, точки... Важното е да защитим името си на лидер и отбор, който расте и набира скорост. Защото такава е репутацията на този български тим, признаха го и бразилците.

"Те са високи, самоуверени и млади. А имат и един от най-силните нападатели в света - Соколов", така анализира Бернардо Резенде нашата селекция.

Бразилският треньор знае какво говори. Сега остава да говорим на игрището.

Новините

Най-четените