Невероятна издънка и антирекорд за Барса

Барселона загуби шокиращо у дома от Алавес с 1:2 в мач от третия кръг на Примера, игран пред 74 237 зрители на „Камп Ноу”.

Това е първа грешна стъпка за шампионите през сезона, които успяха да отправят едва два точни удара към противниковата врата – изравнен антирекорд за каталунците, които успяха да отправят само толкова точни удари у дома при равенството 2:2 с Реал през 2012-а.

Луис Енрике остави Меси, Суарес и Иниеста на пейката и това подценяване костваше много.

Дейверсон откри резултата за гостите в 39-ата минута, след като отблизо засече центриране на бившия играч на Реал, Кико Фемения.

Каталунците изравниха веднага след почивката чрез Жереми Матийо, който с глава засече точно центриране от корнер.

Но в 64-тата Ибай Гомес успя да се възползва от колективна грешка в отбраната на домакините и отново изведе Алавес напред.

В рамките на 6 минути, между 60-ата и 66-ата, Енрике пусна на терена Меси, Суарес и Иниеста, но дори с триото си в атака Барса не успя да избегне загубата.

Така Барселона записа първо поражение на „Камп Ноу” в Примера от 2010-а насам, когато загуби с 0:2 от Хераклес.

Каталунците остават с шест точки след три изиграни мача, на три от едноличния лидер Реал, който продължава да е безгрешен от началото на сезона.

През седмицата Барселона започва участието си в Шампионската лига, като във вторник приема Селтик в първи мач от груповата фаза.

Новините

Най-четените