Мората: В Челси ме гледаха така, сякаш не мога да ритна правилно топката

Алваро Мората разказа за неуспешния си период в Челси.

Испанският нападател изкара година и половина на „Стамфорд Бридж“, след като лондонският клуб плати 66 милиона евро за него на Реал Мадрид през лятото на 2017-а.

Мората обаче така и не успя да се наложи в Челси и изигра 72 мача, в които отбеляза 24 гола, след което бе преотстъпен в Атлетико Мадрид, а през следващото лято „дюшекчиите“ ще платят за него 50 млн. евро.

„Щастлив съм в Атлетико, в Челси бях спрял да се наслаждавам на футбола, но сега съм щастлив – каза в интервю за радио „Марка“ Мората.

Докато играех в Англия, имах чувството, че съотборниците ми ме гледат така, сякаш не мога да ритна топката. Това ме подлудяваше. Периодът не беше добър за мен.“

27-годишният нападател призна, че трудностите на терена са го принудили да напусне Челси и е казал на съпругата си Алис Кампейо, че ще отидат възможно най-далеч от Лондон.

„Казах на съпругата си, че ще отидем възможно най-далече през януари, защото не можех да се справям повече с това напрежение.

Атлетико попита за мен, имах още шест или седем големи оферти, като и Челси искаше да остана, но избрах това, което търсех от няколко години насам – постоянство.

Така и не успях да се задържа на едно и също място дълго време. Бил съм в някои от най-добрите отбори в света, но никога не съм успявал да постигна постоянството.

Когато бях в Ювентус, още от средата на сезона разбрах, че Реал Мадрид ще ме вземе обратно и други неща, които те разконцентрират.

Сега всичко зависи от мен и ако давам всичко от себе си, ще остана тук за дълго време. С удоволствие, бих се пенсионирал в Атлетико. Остават ми пет или шест добри години.“

Мората има седем гола във всички състезания от началото на сезона за Атлетико и шест в последните шест, включително и гол при победата с 3:1 над Еспаньол в събота. Тимът на Диего Симеоне е трети в Ла лига, на само точка зад лидерите Барселона и Реал Мадрид.

Новините

Най-четените