Размяна: Когато парите за трансфери не достигат

Трансферният прозорец е едно от нещата, заради които обичаме лятото.

Нови попълнения. Раздели с любимци, спекулации, очаквания и разочарования.

Не всеки клуб и невинаги обаче е способен да пазарува само кеш.

Понякога играчите са твърде скъпи. Понякога бюджетът не достига. Понякога искаш някого твърде много, въпреки че знаеш, че не можеш да си го позволиш.

Тогава идва времето на размените.

Популярен начин да свалиш част от сумата за желания играч. Понякога - и лесен начин новият треньор да се отърве от ненужни футболисти.

През това лято все още не сме били свидетели на голяма размяна. Най-интересната подобна сделка бе между Кристъл Палас и Нюкасъл.

Да, тя не беше обявена точно като размяна, но по същество е точно такава. „Свраките“ платиха 10 млн. паунда за Дуайт Гейл, а Андрос Таунсенд напусна „Сейнт Джеймсис Парк“ и срещу 13 млн. паунда се присъедини към тима на Алън Пардю.

Рядко ставаме свидетели на чиста размяна. Почти винаги единият клуб трябва да доплати някаква сума. Обикновено, защото той е инициаторът на сделката.

Парите обаче не са единственото нещо, за което клубовете трябва да мислят при подобна сделка.

Тук вече има значение и желанието на играчите и дали предложените в размяната искат да сменят клубовете си.

Размяната може да се случи най-лесно, ако продаващият клуб е проявил интерес към играч от купуващия.

Също така, предложеният футболист в сделката трябва да бъде съгласен, а това най-често се случва, когато той не е съгласен с условията, които му се предлагат в настоящия отбор, или вече е включен в трансферния списък.

В галерията ще ви покажем 5 от най-спекулираните сделки с размени на футболисти това лято и ще ви припомним 5 от най-известните подобни трансфери от последните години.

Новините

Най-четените